Alfa Romeo Junior: Οι τιμές της αρχίζουν κάτω από τις 30.000 ευρώ

Alfa Romeo Junior: Οι τιμές της αρχίζουν κάτω από τις 30.000 ευρώ

Alfa Romeo Junior: Οι τιμές της αρχίζουν κάτω από τις 30.000 ευρώ
Η Junior εκπροσωπεί την ιταλική μάρκα στην κατηγορία των B-SUV, με υβριδική αλλά και ηλεκτρική έκδοση.

Την έναρξη παραγγελιών για την Junior στο δίκτυο αντιπροσώπων της Alfa Romeo, ανακοίνωσε η εισαγωγική εταιρεία της ιταλικής μάρκας. Το πολυαναμενόμενο B-SUV (που άλλαξε το όνομά του από Milano σε Junior μετά από αντίδραση της κυβέρνησης της Ιταλίας) έχει μήκος 4,17 μέτρα, πολυτελές εσωτερικό και χώρο αποσκευών 415 λίτρα. Τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένονται στη χώρα μας στις αρχές του φθινοπώρου.

Εκδόσεις κινητήρα και τιμές

Η Junior είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Alfa Romeo σε έκδοση με 156 ίππους και αυτονομία που αγγίζει τα 410 χλμ. με μία φόρτιση. Παράλληλα διατίθεται και σε υβριδική έκδοση με 136 ίππους και αυτόματο κιβώτιο.

Στην υβριδική έκδοση των 136 ίππων το σύστημα κίνησης αποτελείται από κινητήρα βενζίνης με turbo μεταβλητής γεωμετρίας και λειτουργία στο θερμοδυναμικό κύκλο Miller, σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Στο τελευταίο βρίσκεται ενσωματωμένος ένας 48V ηλεκτρικός κινητήρας με ισχύ 21 kW, που υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για μέγιστη οικονομία.

Alfa Romeo Junior

Από την πλευρά της η ηλεκτρική έκδοση χρησιμοποιεί μοτέρ 156 ίππων και μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh, που εξασφαλίζει αυτονομία έως 410 χλμ. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης που υποστηρίζει στο συνεχές ρεύμα (DC) είναι τα 100 kW, ενώ στο εναλλασσόμενο τα 11 kW.

Οι τιμές αρχίζουν από τις 29.900 ευρώ για την υβριδική έκδοση των 136 ίππων και τις 30.900 ευρώ για το ηλεκτρικό μοντέλο, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 3».

Προς το τέλος της χρονιάς θα λανσαριστεί και η κορυφαία έκδοση Veloce, με ηλεκτρικό κινητήρα 280 ίππων.

Εξοπλισμός

Ο εξοπλισμός είναι πλούσιος σε όλες τις Junior. Η έκδοση Core μεταξύ άλλων περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, 17άρες ζάντες αλουμινίου με διαμαντέ φινίρισμα (18” στην ηλεκτρική έκδοση), ενεργό cruise control, κιβώτιο ταχυτήτων με paddles αλλαγών και λειτουργία coasting (στην υβριδική έκδοση), συνθετικό δερμάτινο τιμόνι, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος και αυτόνομο φρενάρισμα με αναγνώριση πεζών και δικυκλιστών. Η εκκίνηση γίνεται χωρίς κλειδί και οι προβολείς είναι τεχνολογίας LED, ενώ την υψηλή ψηφιακή τεχνολογία υποστηρίζουν το connectivity box μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25” και το infotainment με οθόνη αφής 10,1” που διαθέτει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto.

Η ακόμα πλουσιότερη Speciale προσθέτει αναγνώριση των οδικών σημάτων, μαύρο body kit, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμικές γραμμές, ενεργή διατήρηση στην λωρίδα κίνησης και λειτουργία Stop&Go, είσοδο χωρίς κλειδί, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέφτες, αναγνώριση τυφλού σημείου, ατμοσφαιρικό φωτισμό στην καμπίνα και σύστημα πλοήγησης, καθώς και 18άρες ζάντες και για την υβριδική έκδοση.

Τα πακέτα Tech, Tech Lite, Tech Speciale, Tech Speciale Lite, Performance και Premium εξασφαλίζουν άφθονες πινελιές εξατομίκευσης, ενώ διατίθενται και στοιχεία όπως ηλεκτρική ηλιοροφή και διχρωμία με μαύρη οροφή, προκειμένου κάθε ιδιοκτήτης να ικανοποιεί το προσωπικό του γούστο.

Alfa Romeo Junior

Κορυφαία έκδοση θα είναι η Veloce, με το ηλεκτρικό σύστημα των 280 ίππων να υποστηρίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά που έχει διαμορφώσει το μαγικό άγγιγμα μιας ομάδας στο ενεργητικό της οποίας βρίσκονται μοντέλα όπως η 4C, οι Giulia/Stelvio Quadrifoglio, η Giulia GTA και η 33 Stradale. Στοιχεία όπως το μπλοκέ διαφορικό, η χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 25 mm σε σχέση με τις υπόλοιπες Junior, η κρεμαγέρα με λόγο 14,6:1, οι 20άρες ζάντες και τα φρένα με τους τεράστιους δίσκους και τις μονομπλοκ τετραπίστονες δαγκάνες, καθιστούν τη Junior Veloce μοναδικά σπορ για την κατηγορία.

Σε όλες τις Junior προσφέρεται 4ετής εγγύηση για τα μηχανικά μέρη και οδική βοήθεια, ενώ στις ηλεκτρικές το σύστημα κίνησης και η μπαταρία καλύπτονται από 8 έτη. Όπως σε όλες τις Alfa Romeo παρόν είναι και το ψηφιακό πιστοποιητικό NFT που καταγράφει αδιάβλητα όλες τις πληροφορίες χρήσης και συντήρησης κάθε αυτοκινήτου, προστατεύοντας τη μεταπωλητική του αξία.

Alfa Romeo Junior

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!