Skoda Kodiaq: Οδηγήσαμε για πρώτη φορά τη νέα γενιά της ναυαρχίδας

Skoda Kodiaq: Οδηγήσαμε για πρώτη φορά τη νέα γενιά της ναυαρχίδας

Skoda Kodiaq: Οδηγήσαμε για πρώτη φορά τη νέα γενιά της ναυαρχίδας
Η δεύτερη γενιά του Škoda Kodiaq φέρνει περισσότερη ευρυχωρία, προηγμένες τεχνολογίες και βελτιωμένη αποδοτικότητα.

Η Škoda παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του Kodiaq, αναβαθμίζοντας τη βιωσιμότητα, την ευρυχωρία και την ασφάλεια σε νέο επίπεδο. Το νέο Kodiaq συνδυάζει εντυπωσιακή σχεδίαση με νέες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία για τους οδηγούς και τους επιβάτες. Είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και οι πρώτες εντυπώσεις μας ήταν εξαιρετικές.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Εξωτερική σχεδίαση και αεροδυναμικές βελτιώσεις

Η εξωτερική εμφάνιση του νέου Kodiaq έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, ενσωματώνοντας τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» της Škoda. Το SUV διαθέτει αυξημένες διαστάσεις, με το μήκος του να έχει αυξηθεί κατά έξι εκατοστά, προσφέροντας περισσότερο χώρο για επιβάτες και αποσκευές. Η αεροδυναμική έχει επίσης βελτιωθεί, με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης 0.282, χάρη στις ενεργητικές περσίδες ψύξης και τον επανασχεδιασμό των προφυλακτήρων. Οι νέοι θόλοι των τροχών, η εντυπωσιακή μάσκα και τα LED Matrix φώτα δίνουν στο Kodiaq μια δυναμική και στιβαρή εμφάνιση.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Εσωτερικό και τεχνολογία

Το εσωτερικό του Kodiaq χαρακτηρίζεται από μινιμαλιστικό σχεδιασμό και χρήση βιώσιμων υλικών. Η νέα φιλοσοφία εσωτερικού περιλαμβάνει τα Design Selections, τα οποία προσφέρουν αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων και υλικών. Τα Škoda Smart Dials, τρία περιστροφικά χειριστήρια με έγχρωμη οθόνη, παρέχουν απτική ανάδραση και εύκολη πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του οχήματος, όπως η ρύθμιση της θερμοκρασίας και η ένταση του συστήματος infotainment.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Η οθόνη infotainment 13 ιντσών και το προαιρετικό head-up display ενισχύουν την εμπειρία οδήγησης, προσφέροντας πληθώρα πληροφοριών στον οδηγό. Επιπλέον, το σύστημα φωνητικού ελέγχου θα αναβαθμιστεί με την ενσωμάτωση του ChatGPT, προσφέροντας βελτιωμένες δυνατότητες επικοινωνίας και διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιβατών. Το νέο αεριζόμενο Phone Box επιτρέπει την ταυτόχρονη επαγωγική φόρτιση δύο smartphones.

Κινητήρες και υβριδικές τεχνολογίες

Το νέο Kodiaq προσφέρει μια ευρεία γκάμα συστημάτων πρόωσης, περιλαμβάνοντας τέσσερις κινητήρες με ισχύ από 150 έως 204 PS. Ο βενζινοκινητήρας 1.5 TSI του νέου Škoda Kodiaq προσφέρει 150 PS και ενσωματώνει την τεχνολογία mild-hybrid για βελτιωμένη αποδοτικότητα και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων, εξασφαλίζοντας ομαλή και άνετη οδήγηση. Η τεχνολογία απενεργοποίησης κυλίνδρων ACT+ επιτρέπει την εξοικονόμηση καυσίμου, προσφέροντας οικονομία χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Το plug-in υβριδικό σύστημα του Kodiaq iV αποδίδει συνδυαστικά 204 PS και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χιλιομέτρων, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινές μετακινήσεις με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Η νέα μπαταρία υψηλής τάσης φορτίζεται εύκολα και γρήγορα, ενώ η λειτουργία ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα αυξάνει την αποδοτικότητα.

Το νέο Škoda Kodiaq διαθέτει δύο επιλογές κινητήρων diesel 2.0 TDI, οι οποίοι προσφέρουν εξαιρετική απόδοση και οικονομία καυσίμου. Ο πρώτος κινητήρας αποδίδει 150 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο DSG επτά σχέσεων. Ο δεύτερος, πιο ισχυρός κινητήρας αποδίδει 193 PS και έρχεται με στάνταρ τετρακίνηση, προσφέροντας αυξημένη πρόσφυση και σταθερότητα σε δύσκολες συνθήκες. Και οι δύο κινητήρες πληρούν το πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6e, διασφαλίζοντας χαμηλότερες εκπομπές CO2 και βελτιωμένη αποδοτικότητα, καθιστώντας το Kodiaq ιδανικό για όσους αναζητούν δύναμη και αποδοτικότητα στο ίδιο πακέτο.

Ασφάλεια και καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης

Η Škoda ενσωματώνει προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης στο νέο Kodiaq, όπως οι προβολείς LED Matrix δεύτερης γενιάς, οι οποίοι προσφέρουν 50% περισσότερα φωτεινά στοιχεία και ισχυρότερη φωτεινή απόδοση. Το σύστημα Dynamic Chassis Control (DCC Plus) βελτιώνει την άνεση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά του οχήματος, προσαρμόζοντας την ανάρτηση σε πραγματικό χρόνο.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Τα νέα συστήματα υποβοήθησης περιλαμβάνουν τα Turn Assist, Crossroad Assist και Collision Avoidance Assist, βελτιώνοντας την ενεργητική και παθητική ασφάλεια. Το Turn Assist προειδοποιεί και φρενάρει αυτόματα κατά τη στροφή σε διασταυρώσεις, ενώ το Collision Avoidance Assist υποβοηθά τους ελιγμούς αποφυγής εμποδίων. Το Crossroad Assist χρησιμοποιεί αισθητήρες ραντάρ και κάμερες για να προειδοποιεί για τη διασταύρωση με πεζούς ή οχήματα.

Πρώτες οδηγικές εντυπώσεις

Οδηγήσαμε το νέο Škoda Kodiaq για λίγα χιλιόμετρα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα και οι πρώτες εντυπώσεις μας ήταν εξαιρετικές. Το νέο Kodiaq διακρίνεται για τη στρωτή και ραφιναρισμένη λειτουργία του, ιδιαίτερα στη βασική έκδοση με τον 1.5 TSI κινητήρα. Η γεμάτη ροπή από τις χαμηλές στροφές και η άψογη συνεργασία με το DSG των 7 σχέσεων προσφέρουν απολαυστική οδηγική εμπειρία.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Η ηχομόνωση είναι εξαιρετική, περιορίζοντας τα εξωτερικά ντεσιμπέλ, και μόνο όταν πιέζεται πολύ ο κινητήρας ακούγεται έντονα. Το set-up της ανάρτησης, με το προαιρετικό Dynamic Chassis Control (DCC Plus), επιτυγχάνει την τέλεια ισορροπία μεταξύ κρατήματος και άνεσης. Η ποιότητα κύλισης είναι κορυφαία, καθιστώντας το Kodiaq ιδανικό για μεγάλες διαδρομές και ταξίδια.

Skoda Kodiaq
Φωτογραφίες: Skoda

Το νέο Kodiaq εξακολουθεί να προσφέρει άνετους και τεράστιους χώρους για όλους τους επιβάτες, με το πορτμπαγκάζ να φτάνει τα 910 λίτρα στην πενταθέσια έκδοση. Η προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων προσθέτει ακόμα περισσότερη ευελιξία. Σε σύνολο, το νέο Škoda Kodiaq αποδεικνύει ότι είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση στην κατηγορία των SUV, συνδυάζοντας ευρυχωρία, τεχνολογία και οδηγική απόλαυση.

Το νέο Kodiaq βρισκεται ήδη τις εκθέσεις της Škoda και διατίθεται στις παρακάτω τιμές.

Τιμές Skoda Kodiaq

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!