F1 – Στη Haas με πολυετές συμβόλαιο ο 19χρονος Μπέρμαν (vid)

F1 – Στη Haas με πολυετές συμβόλαιο ο 19χρονος Μπέρμαν (vid)
Ο Βρετανός οδηγός θα συμμετέχει από το 2025 στη Formula 1 με το μονοθέσιο της αμερικάνικης ομάδας.

Ένας από τους δύο οδηγούς της Haas F1 θα είναι από το 2025 ο Όλιβερ Μπέρμαν. Ο 19χρονος Βρετανός υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο με την αμερικάνικη ομάδα, επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων.

Ο Μπέρμαν – ο οποίος προέρχεται από την ακαδημία οδηγών της Ferrari συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Formula 2 με την Prema Racing – προκάλεσε αίσθηση στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού τον περασμένο Μάρτιο, όταν κλήθηκε να αντικαταστήσει στη Scuderia Ferrari τον άρρωστο Κάρλος Σάινθ και τερμάτισε στην 7η θέση του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1!

Στο προσεχές Grand Prix Μ. Βρετανίας, ο Μπέρμαν θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών με την VF-24 της Haas, κάτι που επαναλάβει στα Grand Prix της Ουγγαρίας, του Μεξικού και του Άμπου Ντάμπι.

«Είναι δύσκολο να αποτυπώσω σε λέξεις τι σημαίνει αυτό για μένα», δήλωσε ο Μπέρμαν που έφθασε στο εργοστάσιο της ομάδας στο Μπάνμπουρι της Αγγλίας οδηγώντας μία Ferrari Purosangue. «Το να είμαι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που καταφέρνουν να κάνουν αυτό που ονειρεύτηκαν ως παιδιά, είναι πραγματικά απίστευτο».

Photo Credits: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!