Χάκινεν, Φιτιπάλντι και Σένα με την McLaren στο Γκούντγουντ

Χάκινεν, Φιτιπάλντι και Σένα με την McLaren στο Γκούντγουντ
Η βρετανική εταιρεία έχει ετοιμάσει και φέτος πολλές εκπλήξεις στους επισκέπτες του Φεστιβάλ Ταχύτητας.

Κάθε λάτρης του αυτοκινήτου ή του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα πρέπει να επισκεφθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του το Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ. Εκεί συγκεντρώνονται – μεταξύ άλλων – supercars, μονοθέσια της Formula 1 αλλά και ορισμένοι από τους κορυφαίους οδηγούς.

Και φέτος η McLaren θα έχει δυναμική παρουσία στο Γκούντγουντ, τιμώντας παράλληλα την μνήμη του Άιρτον Σένα. Ο Μπρούνο Σένα, ανιψιός του θρύλου της Formula 1, θα οδηγήσει στην ανάβαση το μονοθέσιο MP4/6 με το οποίο ο θείος του κατέκτησε τον τίτλο του 1991.

Στο περίπτερο της βρετανικής μάρκας θα βρίσκονται το supercar McLaren Senna, το οποίο είναι βαμμένο στα χρώματα «Senna Sempre» (σημαίνει Σένα για πάντα) και η μοναδική βερσιόν του φετινού μονοθεσίου της F1, MCL38, που έλαβε μέρος στο Grand Prix του Μονακό.

McLaren Senna

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Μίκα Χάκινεν, θα οδηγήσει το εντυπωσιακό hypercar Solus GT, το οποίο προορίζεται για χρήση μόνο στις πίστες και θα κατασκευαστεί σε 25 μονάδες. Η Solus GT εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό V10 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 840 ίππους και 650 Nm ροπής. Καθώς το βάρος της δεν ξεπερνά τα 1.000 κιλά, τα 100 χλμ/ώρα έρχονται από στάση σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ/ώρα.

Παρών στο Φεστιβάλ Ταχύτητας και ο πρώτος οδηγός που πήρε τίτλο στην F1 με την McLaren, ο Βραζιλιάνος Έμερσον Φιτιπάλντι. Θα οδηγήσει την M23 με την οποίο στέφθηκε πρωταθλητής πριν από ακριβώς μισό αιώνα, το 1974.

Photo Credits: McLaren Automotive

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!