F1 - Μ. Βρετανία: Καταιγιστικός ο Νόρις στο FP2, μόλις 7ος ο Φερστάπεν

F1 - Μ. Βρετανία: Καταιγιστικός ο Νόρις στο FP2, μόλις 7ος ο Φερστάπεν
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1, στην πίστα του Σίλβερστον.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Μ. Βρετανίας με το FP2 να μας δίνει μια αλλόκοτη εικόνα της δυναμικής των μονοθεσίων, πολύ διαφορετική από αυτή που περιμέναμε. Υπό την απειλή της βροχής, ομάδες και οδηγοί ακολούθησαν τα προγράμματά τους με στόχο τη βελτίωση των μονοθεσίων τους.

Ταχύτερος οδηγός της ημέρας ήταν ο εντυπωσιακός Λάντο Νόρις της McLaren Racing. Ο Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών ήταν ταχύτατος και σημείωσε το 1:26,549, όντας κατά 0,331 δλ ταχύτερος του teammate του, Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός βρήκε επίσης καλό ρυθμό με την MCL38 του και έδωσε στη βρετανική ομάδα το 1-2.

Στην 3η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, o οποίος ανέλαβε τις προσομοιώσεις κατατακτηρίων με λίγα καύσιμα. Τέταρτος ήταν ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την αναβαθμισμένη Haas VF-24, με τον Γερμανό να είναι τέσσερα μόλις δέκατα του δευτερολέπτου μακριά από την κορυφή.

Ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari ακολούθησε στην 5η θέση, όμως η διαφορά του από τον Νόρις είναι αποκαρδιωτική. Ο Μονεγάσκος ήταν 0,601 δλ μακριά από τον Βρετανό και αυτό δημιουργεί ερωτήματα για τη δυναμική των Ιταλών. Μισό δέκατο του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ενώ ο Μαξ Φερστάπν ήταν στην 7η θέση. Η διαφορά 0,684 δλ του Ολλανδού από τον Νόρις είναι μεγάλη και ενδεχομένως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Στην 8η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ενώ την πρώτη 10άδα του FP2 συμπλήρωσαν οι Λανς Στρολ με Aston Martin και Τζορτζ Ράσελ με Mercedes. Οι διαφορές μετά την πρώτη μέρα δοκιμών είναι αρκετά μικρές, με τους πρώτους 12 της κατάταξης να έχουν απόσταση μεταξύ τους μικρότερη του ενός δευτερολέπτου.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ακολουθούν οι κατατακτήριες δοκιμές στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα FP2 GP Μ. Βρετανίας

fp2

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!