MotoGP, Γερμανία: Θρίαμβος Μπανάια - Δράμα Μαρτίν

MotoGP, Γερμανία: Θρίαμβος Μπανάια - Δράμα Μαρτίν
Ο Πέκο Μπανάια πήρε μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη στο Σάχσενρινγκ μετά την πτώση του Χόρχε Μαρτίν από την πρώτη θέση.

Το Grand Prix Γερμανίας είχε στοιχεία ελληνικής τραγωδίας, καθώς η νίκη κρίθηκε δύο γύρους πριν από το τέλος, όταν ο πρωτοπόρος του αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο Χόρχε Μαρτίν έπεσε και «κληροδότησε» τη νίκη στον Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός πρωταθλητής της Ducati Lenovo δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε εύκολα να απειλήσει για τη νίκη, αλλά η πίεση που ασκούσε στον Μαρτίν φάνηκε ότι ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στο λάθος. Οι άλλες δύο θέσεις του βάθρου καταλήφθηκαν από τις δύο Ducati της Gressini και τους αδελφούς Μάρκεθ, με τον Μαρκ στη δεύτερη θέση και τον Άλεξ στην τρίτη.

Εκκίνηση

Οι αναβάτες πήραν τις θέσεις τους στο grid του στεγνού Σάχσενρινγκ με αρκετά καλό καιρό, παρά την πρωινή βροχή. Όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, ο Μαρτόν έκανε καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος, μπροστά από τους Ολιβέιρα και Μπανάια, με τον Άλεξ Μάρκεθ να ακολουθεί.

Ο Μπανάια ήξερε ότι ότι δεν έπρεπε να αφήσει τον Μαρτίν να ακολουθήσει το ρυθμό του και στους πρώτους δύο γύρους πέρασε διαδοχικά τους Ολιβέιρα και Μαρτίν για να αναλάβει την πρωτοπορία του αγώνα. Πολύ καλά ξεκίνησε ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος στο τέλος του δεύτερου γύρου βρισκόταν στην 3η θέση, πίσω από τον ομόσταβλό του στην Pramac, τον Χόρχε Μαρτίν.

Οι Ολιβέιρα, Α. Μάρκεθ και Βινιάλες έμειναν πιο πίσω, ενώ ο μεγάλος χαμένος από την εκκίνηση ήταν ο Ραούλ Φερνάντεθ, που έπεσε στην 7η θέση και ήδη ένιωθε πίεση από τον Μαρκ Μάρκεθ, ο οποίος από τη 13η θέση και με πόνο στα πλευρά από τις πτώσεις είχε ανέβει στην 8η θέση.

Η επίθεση των Pramac

Ο Χόρχε Μαρτίν επίσης ήξερε ότι δεν έπρεπε να αφήσει τον Μπανάια να επιβάλει το ρυθμό του και στον 7ο γύρο έκανε την κίνησή του και πέρασε στην πρώτη θέση, αφήνοντας τον Ιταλό πρωταθλητή. Ο Μπανάια μάλιστα είχε να ανησυχεί για την απειλή του Φράνκο Μορμπιντέλι πίσω του, ο έφτασε αμέσως πίσω του. Ο Μορμπιντέλι έδειξε στον επόμενο γύρο ότι η απειλή του δεν ήταν «κούφια», καθώς πέρασε τον Μπανάια και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Ο Μαρτίν άνοιξε τη διαφορά από τον Μορμπιντέλι σε πάνω από μισό δευτερόλεπτα και οι δυο τους αποσπάστηκαν από τον Μπανάια, ο οποίος έδινε μάχη με τον Άλεξ Μάρκεθ. Ο Ολιβέιρα παρέμενε στην 5η θέση και είχε πίσω του τη μόνιμη απειλή του Μαρκ Μάρκεθ.

Ο πρωταθλητής είναι εδώ

Έπειτα από μερικούς γύρους σε πιο χαμηλό ρυθμό, ο Μπανάια αποφάσισε να επιτεθεί και έφτασε τον Μορμπιντέλι, εκμεταλλευόμενος και ένα μικρό λάθος του συμπατριώτη του. Ο Μπανάια πέρασε -όχι εύκολα- και έβαλε στο στόχαστρο τον Μαρτίν, ο οποίος όμως βρισκόταν ήδη πάνω από ένα δευτερόλεπτο μπροστά του.

Πιο πίσω, ο Μορμπιντέλι άρχισε να νιώθει πίεση από τους αδελφούς Μάρκεθ, με τον Άλεξ ακριβώς πίσω του και τον Μαρκ να έχει περάσει τον Ολιβέιρα και να τον πλησιάζει κι αυτός. Τα πράγματα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο για τον Ολιβέιρα, καθώς τον πέρασε και ο Μπαστιανίνι και τον έριξε στην έβδομη θέση.

Πιάσε με αν μπορείς

Ο Μπανάια από τη στιγμή που ανέβηκε στη 2η θέση προσπάθησε να μειώσει τη διαφορά από τον Μαρτίν και τα κατάφερε εν μέρει, ρίχνοντάς τη μέχρι τα 6,5 δέκατα του δευτερολέπτου. Δεν κατάφερε να πλησιάσει πιο κοντά, όμως, καθώς ο ρυθμός του Ισπανού στην πρώτη θέση ήταν πολύ καλός.

Ο Άλεξ Μάρκεθ έδειχνε άνετος στην 3η θέση ενώ ο Μορμπιντέλι και ο Μαρκ Μάρκεθ είχαν μια πολύ δυνατή μάχη, που μάλιστα περιλάμβανε και μια επαφή, που έκανε και μια μικρή ζημιά στην Ducati της Gresini. Ο Μάρκεθ παρ' όλα αυτά κατάφερε να περάσει και να ανέβει στην 4η θέση, ωστόσο βρισκόταν σχεδόν 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον αδελφό του.

Αλλά στο τέλος ο Μαρτίν πέφτει

Φτάνοντας δύο γύρους πριν από το τέλος, ο Μαρτίν έδειχνε α ελέγχει τον αγώνα και τη διαφορά. Όπως όμως έχει συμβεί και σε αρκετές άλλες περιπτώσεις, ο Ισπανός δεν απέφυγε το λάθος, έπεσε στην είσοδο της στροφής και εγκατέλειψε.

Έτσι, ο Πέκο Μπανάια κληρονόμησε τη νίκη και μαζί την πρωτοπορία στη βαθμολογία του πρωταθληματος. Ο Μαρκ Μάρκεθ στο μεταξύ είχε περάσει τον Άλεξ και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, με τον αδελφό του να συμπληρώνει το βάθρο στην τρίτη θέση. Ακολούθησαν οι Μπαστιανίνι, Μπορμπιντέλι, Ολιβέιρα, Ακόστα, Μπετζέκι, Μπίντερ και Ρ. Φερνάντεθ.

Το MotoGP θα κάνει τώρα το καλοκαιρινό του διάλειμμα και ο επόμενος αγώνας είναι το GP Μ. Βρετανίας στο Σίλβερστον το 3ήμερο 2-4 Αυγούστου.

» Δείτε τις βαθμολογίες του MotoGP μετά το GP Γερμανίας

Αποτελέσματα

race

Φωτογραφία: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!