Volkswagen Golf GTI: Αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση των ηλεκτρικών

Volkswagen Golf GTI: Αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση των ηλεκτρικών

Newsroom
Volkswagen Golf GTI: Αντέχει παρά την ασφυκτική πίεση των ηλεκτρικών
Διαθέσιμες στην Ευρώπη οι κορυφαίες εκδόσεις Clubsport και R του σπορ hatchback της Volkswagen.

Η οικογένεια ηλεκτρικών μοντέλων Volkswagen ID. μεγαλώνει διαρκώς, όμως η γερμανική μάρκα δεν κόβει την επαφή με τις ρίζες της. Τα αρχικά GTI δίπλα στο Golf έχουν γράψει ιστορία και θα συνεχίσουν να γράφουν για ορισμένα ακόμα χρόνια.

Η Volkswagen άνοιξε το βιβλίο παραγγελιών στην Ευρώπη για τις κορυφαίες εκδόσεις του Golf, το Golf GTI Clubsport και το Golf R.

Το πρώτο είναι προσθιοκίνητο και εφοδιάζεται με 2λιτρο TSI που αποδίδει 300 ίππους και 400 Nm ροπής. Πέρα από τις οπτικές διαφοροποιήσεις από τις απλές εκδόσεις, φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό στον εμπρός άξονα. Το προφίλ οδήγησης Special απευθύνεται για χρήση εντός πίστας, ρυθμίζοντας ανάλογα την απόκριση του κινητήρα και τις αναρτήσεις.

Το Golf R είναι διαθέσιμο σε hatchback αλλά και Variant αμάξωμα. Ο turbo κινητήρας είναι ακόμα πιο ισχυρός, φθάνοντας πλέον τους 333 ίππους, τους περισσότερους που είχε ποτέ Golf παραγωγής. Ο κινητήρας έχει μέγιστη ροπή 420 Nm και συνδυάζεται με το DSG 7 σχέσεων, την τετρακίνηση 4MOTION και το σύστημα R-Performance Torque Vectoring. Το τελευταίο κατανέμει τη ροπή ανεξάρτητα στους πίσω τροχούς, βελτιώνοντας τη συμπεριφορά του Golf R στις στροφές.

Volkswagen

Photo Credits: Volkswagen AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!