Ford Capri: Πρεμιέρα στο Γκούντγουντ για το ηλεκτρικό SUV (vid)

Ford Capri: Πρεμιέρα στο Γκούντγουντ για το ηλεκτρικό SUV (vid)

Ford Capri: Πρεμιέρα στο Γκούντγουντ για το ηλεκτρικό SUV (vid)
Το κοινό είδε για πρώτη φορά από κοντά το νέο μοντέλο της Ford με το ιστορικό όνομα.

Μία από τις αρκετές παγκόσμιες πρεμιέρες αυτοκινήτων παραγωγής που πραγματοποιούνται στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Γκούντγουντ αφορά το Ford Capri. Το οικογενειακό ηλεκτρικό SUV με την coupe σιλουέτα παρουσιάστηκε όχι μόνο ως στατικό έκθεμα αλλά έκανε και περάσματα στην ανάβαση.

Το όνομα Capri επιστρέφει μετά από 38 χρόνια στη γκάμα της Ford. Όχι ως ένα σπορ coupe όπως αυτό που κατασκευαζόταν έως το 1986, αλλά ως ηλεκτρικό SUV, με coupe σιλουέτα. Το νέο Capri θα κατασκευάζεται στην Κολωνία και θα τοποθετηθεί δίπλα στο Explorer.

Tο νέο Ford Capri βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group, φθάνει σε μήκος τα 4,63 μέτρα και είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία στην Ελλάδα σε δύο εκδόσεις – και οι δύο με μπαταρίες ιόντων λιθίου NMC Εκτεταμένης Χωρητικότητας 77-79 kWh (Extended Range) - που εξασφαλίζουν εντυπωσιακή αυτονομία με μια πλήρη φόρτιση που φτάνει έως και 627 χλμ.

Δείτε πόσο κοστίζει στην Ελλάδα το νέο Ford Capri

Η πισωκίνητη έκδοση του νέου Ford Capri αξιοποιεί την δυναμική που προσφέρει ένας προηγμένος ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς του οχήματος (RWD), αποδίδοντας μέγιστη ισχύ 286 ίππων. Η τετρακίνητη έκδοση προσθέτει έναν ακόμα ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα (AWD), για ακόμα καλύτερες επιδόσεις και ισχύ 340 ίππων.

Photo Credits: FoS Goodwood

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!