Μετρό - Ηλεκτρικός: Πόσοι συρμοί δεν διαθέτουν κλιματισμό

Μετρό - Ηλεκτρικός: Πόσοι συρμοί δεν διαθέτουν κλιματισμό
Τι ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για το διαγωνισμό εγκατάστασης κλιματισμού σε όλους τους συρμούς.

Περίοδο καύσωνα περνάει και πάλι η Ελλάδα, με την κατάσταση ιδίως στα αστικά κέντρα να είναι αρκετά δύσκολη για τους επιβάτες. Ο Χρήστος Σταϊκούρας αναφέρθηκε στην απουσία κλιματισμού από αρκετούς συρμούς των γραμμών 1 (Ηλεκτρικός) και 2-3 (Μετρό) και τις ενέργειες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

«Στη Γραμμή 1, τον Ηλεκτρικό, έχουμε 19 συρμούς. Από αυτούς οι 15 έχουν κλιματισμό και οι 4 δεν έχουν. Στους 15 που έχουν, η απόδοση του κλιματισμού δεν είναι η βέλτιστη, όχι μόνο επειδή έχουν περάσει κάποια χρόνια αλλά και επειδή οι στάσεις είναι συχνές και τα παράθυρα ανοιχτά. Άρα η απόδοση είναι μειωμένη. Στις Γραμμές 2 και 3 έχουμε 52 συρμούς. Από αυτούς οι 20, από τότε που τους πήραμε πριν από 25 χρόνια, δεν είχαν κλιματισμό. Άρα στο σύνολο 24 συρμοί δεν έχουν κλιματισμό», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μιλώντας στο Κανάλι 1 του Πειραιά. .

Πόσο είναι το κόστος για την εγκατάσταση κλιματισμού στο σύνολο των συρμών; «Το εκτιμώμενο κόστος για την τοποθέτηση ανέρχεται σε 39 εκατομμύρια ευρώ. Αναζητούμε τους πόρους ώστε μετά από ένα χρόνο περίπου να ενσωματώσουμε κλιματισμό σε αυτούς τους συρμούς. Δεν είναι διαδικασίες που λέμε ξαφνικά σε έναν ιδιώτη "πήγαινε και βάλε κλιματισμό σε έναν συρμό". Για ένα τέτοιο ποσό απαιτείται διαγωνισμός», είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Photo Credits: Gazzetta

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!