F1 - Ο άνθρωπος πίσω από την επιστροφή του Μπριατόρε στην F1

F1 - Ο άνθρωπος πίσω από την επιστροφή του Μπριατόρε στην F1
Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός που οδήγησε τον δαιμόνιο Ιταλό στη μεγάλη του επιστροφή στον κόσμο της Formula 1;

Έπειτα από 15 χρόνια απουσίας, ο Φλάβιο Μπριατόρε επέστρεψε στη Formula 1 έχοντας ενεργό ρόλο σε ομάδα. Ο Ιταλός, ο οποίος στο παρελθόν έχει γνωρίσει τεράστιες επιτυχίες με τις Benetton και Renault, είναι πλέον ο ειδικός σύμβουλος της Alpine F1.

Οι φήμες των τελευταίων μηνών βγήκαν αληθινές και ο 74χρονος πλέον βρίσκεται σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο στο γκαράζ της γαλλικής ομάδας. Μέχρι πρότινος βέβαια κάποιοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο Ιταλός θα επέστρεφε ποτέ στο σπορ.

Ποιος όμως ευθύνεται για την επιστροφή του Μπριατόρε; Φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον πρώην ισχυρό άνδρα της F1, Μπέρνι Έκλεστον, ο οποίος στα 93 του χρόνια συνεχίζει να «κινεί» τα νήματα στο παρασκήνιο.

Μιλώντας στην Blick, o Βρετανός ανέφερε το πώς κατάφερε να επαναφέρει τον Μπριατόρε στην ενεργό δράση: «Μίλησα στο τηλέφωνο με το αφεντικό της Renault, Λούκα Ντε Μέο, για αρκετή ώρα. Ήταν απελπισμένος. Έπειτα ειπώθηκε η λέξη “Μπριατόρε”. Συμφωνήσαμε πως σε μία κατάσταση, μόνο ένας άνθρωπος που ξέρει να διαχειρίζεται καταστάσεις, ένας κατεργάρης ανάμεσα στους αγγέλους θα μπορούσε να βοηθήσει. Υπάρχουν αρκετοί άγιοι στον κόσμο των Grand Prix. Στη Formula 1 δεν χρειάζεσαι φίλους, χρειάζεσαι επιτυχίες».

Η Alpine βρίσκεται σε μία ιδιαίτερα παράξενη περίοδο. Πέρα από τις φήμες περί πώλησης της ομάδας του Ένστον υπάρχουν αναφορές πως εξετάζεται σοβαρά η παύση λειτουργίας του εργοστασίου εξέλιξης κινητήρων στο Βιρί Σαντιγιόν της Γαλλίας.

Εφόσον το δεύτερο σενάριο γίνει πραγματικότητα, τότε η Alpine θα αναγκαστεί να προμηθεύεται κινητήρες από κάποιον άλλο κατασκευαστή. Αυτό θα τη μετατρέψει από εργοστασιακή, σε πελατειακή ομάδα.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες: motor_expert/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!