IndyCar: Μονοθέσιο εκτοξεύθηκε στον αέρα στην Άιοβα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός (vid)

IndyCar: Μονοθέσιο εκτοξεύθηκε στον αέρα στην Άιοβα – Στο νοσοκομείο ο οδηγός (vid)
Με επεισοδιακό και τρομακτικό τρόπο ολοκληρώθηκε ο αγώνας του IndyCar στην Αϊόβα, καθώς υπήρξε ένα ατύχημα που «έκοψε» την ανάσα.

Για μία ακόμη φορά ένα πολύ τρομακτικό ατύχημα συνέβη σε αγώνα του IndyCar και μάλιστα σε οβάλ πίστα. Στον τελευταίο γύρο του αγώνα της Κυριακής (σ.σ. έγινε και ένας το Σάββατο) στην Άιοβα, οι άνθρωποι που βρίσκονταν στην πίστα ή παρακολουθούσαν από την τηλεόραση έμειναν με… κομμένη την ανάσα.

Ο Στινγκ Ρέι Ρομπ της A.J. Foyt Racing είχε μπροστά του τον Αλεξάντερ Ρόσι της McLaren. Στην έξοδο της στροφής 2, ο Ρόσι αντιμετώπισε κάποιου είδους πρόβλημα και άρχισε να χάνει ταχύτητα. Ο Ρομπ κινούνταν πίσω του με πάνω από 250 χλμ/ώρα και παρά το γεγονός πως έκανε κίνηση με το τιμόνι προς τα αριστερά, δεν πρόλαβε να τον αποφύγει.

Το λευκό μονοθέσιο εκτινάχθηκε στον αέρα και έκανε τούμπες, με την προσγείωση στο οδόστρωμα να είναι σφοδρή. Ο Ρομπ δέχθηκε απανωτά χτυπήματα και οι βοηθοί της πίστας έσπευσαν άμεσα στο σημείο. Την ίδια στιγμή πίσω τους άλλοι οδηγοί προσπάθησαν να αποφύγουν τη σύγκρουση, ωστόσο υπήρξε δεύτερο μεγάλο ατύχημα.

 

Οι Κάιλ Κίρκγουντ της Andretti Global και Εντ Κάρπεντερ (αγωνίζεται με τη δική του ομάδα) έχασαν τον έλεγχο των μονοθεσίων τους προσπαθώντας να αποφύγουν αυτό του Ρόσι που είχε ήδη βγει εκτός ελέγχου. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν και υπήρξε σφοδρή σύγκρουση μεταξύ τους αλλά και με τον προστατευτικό τοίχο. Μάλιστα, το μονοθέσιο του Κάρπεντερ σκαρφάλωσε πάνω σε αυτό του Κίρκγουντ, με το Aeroscreen (σ.σ. ανάλογος μηχανισμός με το Halo της F1) να σώζει τη ζωή του.

Όλοι οι οδηγοί μεταφέρθηκαν στο ιατρικό κέντρο της πίστας, με τους Ρόσι, Κίρκγουντ και Κάρπεντερ να παίρνουν γρήγορα εξιτήριο. Ο Ρομπ από την άλλη μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις. Λίγες ώρες αργότερα, οι γιατροί έδωσαν το «οκ» ώστε να πάρει επίσης εξιτήριο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!