F1 - Ο Σουμάχερ περιμένει με αγωνία να επιστρέψει

F1 - Ο Σουμάχερ περιμένει με αγωνία να επιστρέψει
O Γερμανός πρώην οδηγός της Haas είναι αισιόδοξος πως θα καταφέρει να επιστρέψει στη Formula 1 την επόμενη σεζόν.

Τη δεύτερη σεζόν του μακριά από τη Formula 1 διανύει φέτος ο Μικ Σουμάχερ. Ο Γερμανός, γιος του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Μίκαελ, αγωνίστηκε τις σεζόν 2021-2022 με την ομάδα της Haas η οποία επέλεξε να μην τον διατηρήσει στη σύνθεσή της.

Έκτοτε έγινε αναπληρωματικός οδηγός της Mercedes-AMG στη Formula 1, ενώ φέτος αγωνίζεται και με την Alpine στο WEC, με την οποία εντυπωσιάζει. Παράλληλα έχει οδηγήσει μονοθέσιά της F1 σε ιδιωτικά τεστ, τόσο των προαναφερθεισών ομάδων όσο και της McLaren Racing.

Το ενδεχόμενο ο Σουμάχερ να επιστρέψει στην F1 είναι υπαρκτό. Ο Γερμανός σε δηλώσεις του στο AFP στο περιθώριο του αγώνα του WEC στο Σάο Πάολο, αποκάλυψε ότι όλα είναι ανοικτά για το μέλλον του.

«Αυτή τη στιγμή η Formula 1 είναι ένα υπαρκτό σενάριο. Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψω στη Formula 1 για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Πρέπει όμως να διασφαλίσω πως δεν θα υπερεκτιμήσω κάποιες καταστάσεις και παράλληλα να καταστρώσω ένα σχέδιο Β εάν δεν καταφέρω να επιστρέψω στη Formula 1. Έχω αποφασίσει πως θα περιμένω τη Formula 1 όσο καιρό χρειαστεί», είπε ο Σουμάχερ.

Μέχρι τώρα ο 25χρονος έχει συνδεθεί με δύο ομάδες της Formula 1 για το 2025. Η πρώτη είναι η Alpine, της οποίας έχει οδηγήσει μονοθέσιο σε πρόσφατες δοκιμές και η δεύτερη είναι η Williams Racing, η οποία δεν έχει «κλείσει» δεύτερο οδηγό.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Μπιτσικώκο να μιλούν για το πώς ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε στη Μ. Βρετανία και επέστρεψε στις νίκες στη Formula 1.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!