Audi A5: Διαδέχεται το Α4 στα μεσαία πολυτελή μοντέλα (vid)

Audi A5: Διαδέχεται το Α4 στα μεσαία πολυτελή μοντέλα (vid)

Audi A5: Διαδέχεται το Α4 στα μεσαία πολυτελή μοντέλα (vid)
Η Audi κάνει στροφή προς τη σπορ σχεδίαση και τον εξηλεκτρισμό με τη νέα γενιά του εκπροσώπου της στην μεσαία premium κατηγορία.

Η αλλαγή στην ονοματοδοσία των μοντέλων της Audi συνεχίζεται με το νέο Α5 που αντικαθιστά το Α4. Πλέον όσα μοντέλα της έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης να φέρουν μονό αριθμό και τα ηλεκτρικά ζυγό αριθμό. Έτσι το Α4 - ο εκπρόσωπος της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών οικογενειακών - αντικαθίσταται από το Α5.

Η οικογένεια του Α5 θα περιλαμβάνει τέσσερα μέλη: το Α5 Sedan, το S5 Sedan, το A5 Avant και το S5 Avant. Κάνουν χρήση της νέας πλατφόρμας PPC και έχουν μεγαλώσει σε διαστάσεις σε σχέση με το απερχόμενο Α4. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε πλέον τα αμαξώματα A5 Coupe και A5 Cabriolet.

Το εσωτερικό εκτός από ευρύχωρο είναι και ψηφιακό, με πλήθος οθονών για τον οδηγό και το συνοδηγό. Ο τελευταίος έχει στη διάθεσή του μία επιπλέον οθόνη μπροστά του στο ταμπλό (προαιρετική), διαγωνίου 10,9 ιντσών.

Audi

Ορισμένοι από τους κινητήρες του νέου μοντέλου της Audi ενισχύονται από ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, που περιορίζει την κατανάλωση και προσφέρει έξτρα δύναμη 24 ίππων. Βασικός είναι ο 2λιτρος TFSI με 150 ίππους, ενώ υπάρχει και έκδοση με 204 ίππους. Η γκάμα περιλαμβάνει επίσης τον πετρελαιοκινητήρα 2.0 TDI με 204 ίππους (με σύστημα 48V). Το S5 εφοδιάζεται με εξακύλινδρο TFSI χωρητικότητας 3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 367 ίππους (με ήπιο υβριδικό σύστημα), ενώ στάνταρ είναι η τετρακίνηση quattro.

Το λανσάρισμα των νέων Α5 και S5 στην Ευρώπη θα γίνει τον Νοέμβριο, με τις τιμές στη Γερμανία να αρχίζουν από 45.200 ευρώ.

Photo Credits: Audi AG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!