F1 - Ουγγαρία: Κυρίαρχος ο Νόρις στο FP2 μπροστά από τον Φερστάπεν, ατύχημα για Λεκλέρ

F1 - Ουγγαρία: Κυρίαρχος ο Νόρις στο FP2 μπροστά από τον Φερστάπεν, ατύχημα για Λεκλέρ
O Λάντο Νόρις της McLaren Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στο Χανγκαρόρινγκ.

Η δράση συνεχίστηκε στο Grand Prix Ουγγαρίας, το δέκατο τρίτο αγώνα της Formula 1 στο 2024, με το FP2 διάρκειας 60 λεπτών. Ομάδες και οδηγοί συνέχισαν τα προγράμματά τους στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ, καθώς προετοιμάζονται για τις δύο κρίσιμες ημέρες που ακολουθούν.

Ταχύτερος οδηγός στο FP2 ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός οδηγός με τη μαλακή γόμα ελαστικών σημείωσε το 1:17,788, τον ταχύτερο γύρο της ημέρας. Στη 2η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing, o οποίος ήταν 0,243 δλ μακριά από τον Νόρις, έχοντας στα χέρια του την αναβαθμισμένη RB20.

Ακολούθησε ο Κάρλος Σάινθ της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν 0,397 δλ μακριά από την κορυφή, όμως απέδειξε πως το μονοθέσιο της ιταλικής ομάδας είναι ανταγωνιστικό στην Ουγγαρία. Πίσω του ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με τη δεύτερη RB20, με τον Μεξικανό να έχει μια πολύ θετική πρώτη ημέρα δοκιμών.

 

Στην 5η θέση ήταν ο Τζορτζ Ράσελ με την υποτονική Mercedes W15 που δεν δείχνει να έχει την ταχύτητα που είδαμε στον προηγούμενο αγώνα στο Σίλβερστον. Ο Βρετανός ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από την κορυφή με τη διαφορά αυτή να προβληματίζει τη γερμανική ομάδα. Στην 6η θέση ήταν ο εντυπωσιακός Κέβιν Μάγκνουσεν με τη Haas, ο οποίος ξεπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον.

Στην 8η θέση ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο της RB, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Βάλτερι Μπότας με Sauber και Φερνάντο Αλόνσο με Aston Martin. Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως είχαμε 9 διαφορετικές ομάδες στις 11 πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Η διαδικασία διεκόπη στο 18ο λεπτό έπειτα από έξοδο του Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος κατά την είσοδο στην στροφή 4 είχε ως αποτέλεσμα να βγει εκτός γραμμής στην έξοδό της. Πατώντας πάνω στο κερμπ, έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και προσέκρουσε με περισσότερα από 200 χλμ/ώρα στις προστατευτικές μπαριέρες. Η ζημιά που έκανε στο μονοθέσιό του ήταν τέτοια που δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα pits. Λίγο αργότερα στο ίδιο σημείο έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του ο Ζου Γκουανγιού της Sauber, o οποίος κατάφερε να αποφύγει τις μπαριέρες.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 13:30 ώρα Ελλάδος με την τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών στην Ουγγαρία.

Αποτελέσματα FP2 GP Ουγγαρίας

FP2

Φωτογραφίες: McLarenF1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!