F1 - Απίστευτη σύμπτωση: Και στο προηγούμενο 1-2 της McLaren οι Χάμιλτον-Φερστάπεν είχαν συγκρουστεί

F1 - Απίστευτη σύμπτωση: Και στο προηγούμενο 1-2 της McLaren οι Χάμιλτον-Φερστάπεν είχαν συγκρουστεί
Στη βρετανική ομάδα θα εύχονται σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα να έχουν επαφή οι δύο πολυπρωταθλητές της Formula 1 ώστε να κερδίσουν τον αγώνα.

Η McLaren Racing θριάμβευσε στο Grand Prix Ουγγαρίας και έκανε το 1-2 με τους Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις. Ο Αυστραλός οδηγός μόλις στη δεύτερη σεζόν του στη Formula 1 είναι πλέον νικητής GP και απέδειξε πως έχει την ταχύτητα να κοντράρει στα ίσα τον teammate του.

Η νίκη αυτή ήρθε έπειτα από την κατάκτηση της πρώτης και της δεύτερης θέσης στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου. Αυτό ήταν απόδειξη πως η McLaren έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα πολύ ισχυρό μονοθέσιο, με το οποίο μπορεί να διεκδικεί νίκες σε κάθε αγώνα.

Στην Ουγγαρία η ομάδα του Ουόκινγκ πέτυχε το πρώτo της 1-2 μετά το Grand Prix Ιταλίας το 2021. Τότε νικητής ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο και δεύτερος ήταν ο Λάντο Νόρις. Σε εκείνον τον αγώνα είχε συμβεί κάτι παρόμοιο με τον αγώνα του Χανγκαρόρινγκ.

Μιλάμε φυσικά για μία σύγκρουση μεταξύ των Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν. Στη Μόντσα, οι δυο τους χτύπησαν στο πρώτο σικέιν, με τον Ολλανδό να σκαρφαλώνει πάνω στο μονοθέσιο του Βρετανού και ο πίσω δεξιός τροχός του χτύπησε το κεφάλι του 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Στην Ουγγαρία είδαμε τον Φερστάπεν να απογειώνεται στον αέρα στην προσπάθειά του να περάσει τον Χάμιλτον. Ο πίσω αριστερός τροχός της RB20 χτύπησε τον εμπρός δεξιό τροχό της W15, ευτυχώς δίχως να προκληθεί μεγάλη ζημιά στα δύο μονοθέσια. Αμφότεροι συνέχισαν τον αγώνα τους σε αντίθεση με την Ιταλία το 2021.

Η κατάληξη ήταν ίδια βέβαια, η McLaren έκανε και πάλι το 1-2 και ως αποτέλεσμα πέρασε στη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών και απειλεί ευθέως πλέον τη Red Bull Racing.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!