Η Honda κυριάρχησε στις 8 Ώρες της Σουζούκα

Κώστας Παστρίμας
Η Honda κυριάρχησε στις 8 Ώρες της Σουζούκα
Η Ομάδα του HRC πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες αντοχής του κόσμου.

Οι 8 Ώρες της Σουζούκα, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις αντοχής στον κόσμο της μοτοσικλέτας, έλαβε χώρα στις 21 Ιουλίου 2024, προσελκύοντας 56.000 θεατές και κορυφαίες ομάδες από όλο τον πλανήτη. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί σημαντικό μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM και χαρακτηρίζεται από την έντονη ανταγωνιστικότητα και τις υψηλές θερμοκρασίες που δοκιμάζουν την αντοχή τόσο των αναβατών όσο και των μοτοσικλετών.

Η Team HRC, η αγωνιστική ομάδα της Honda, με τους αναβάτες Τακούμι Τακαχάσι, Τεππέι Ναγκόε και τον Ζοάν Ζαρκό, τον οποίο η ομάδα «δανείστηκε» από το MotoGP, κατάφερε με τη Honda CBR1000RR-R SP να κυριαρχήσει στον αγώνα, παρά την πρόκληση μιας ποινής 40 δευτερολέπτων λόγω παραβίασης των κανονισμών στο pit stop. Ξεκινώντας από την τρίτη θέση στο grid, ο Τακούμι Τακαχάσι πήρε το προβάδισμα ήδη από το πρώτο του stint, δίνοντας στην ομάδα του ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Η τελική τους νίκη σημειώθηκε με διαφορά 7.860 δευτερολέπτων από την Yamalube YART Yamaha EWC Official Team.

Honda
Φωτογραφίες: HRC

Η Yamalube YART Yamaha, η οποία έτρεχε με τη Yamaha YZF-R1 και με τους αναβάτες Νίκολα Καπέπα, Μάρβιν Φριτς και Κάρελ Χάνικα, κατέκτησε τη δεύτερη θέση, έχοντας προηγηθεί σε πολλά σημεία του αγώνα. Ο Νίκολα Καπέπα δήλωσε ότι η επιλογή του μαλακού εμπρός ελαστικού ίσως να μην ήταν η καλύτερη, αλλά η ομάδα κατάφερε να παραμείνει ανταγωνιστική μέχρι το τέλος.

Η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Suzuki Yoshimura SERT Motul, η οποία αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες και ποινές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ο αναβάτης Κοκόρο Ατσούμι, μαζί με τους συναναβάτες του Νταν Λίνφουτ και Άλμπερτ Αρένας οδήγησαν τη Suzuki GSX-R1000R και κατάφεραν να εξασφαλίσουν την τρίτη θέση παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Honda
Φωτογραφίες: HRC

Ο Τακούμι Τακαχάσι, με αυτή τη νίκη, έφτασε τις έξι νίκες στην καριέρα του στις 8 Ώρες της Σουζούκα, δημιουργώντας νέο ρεκόρ. «Είμαι πολύ χαρούμενος και εξαντλημένος ταυτόχρονα», δήλωσε ο Τακαχάσι. «Η συνεργασία με τους δύο εξαιρετικούς συναναβάτες μου μας επέτρεψε να πετύχουμε τον στόχο μας.

Οι 8 Ώρες της Σουζούκα συνεχίζουν να είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς και συναρπαστικούς αγώνες στον κόσμο της μοτοσικλέτας, προσφέροντας μοναδικές στιγμές αγωνίας και ενθουσιασμού στους θεατές και τους συμμετέχοντες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!