F1 - Ο Μπινότο κάνει τη μεγάλη επιστροφή και αναλαμβάνει την Audi

F1 - Ο Μπινότο κάνει τη μεγάλη επιστροφή και αναλαμβάνει την Audi
Πολύ μεγάλες οργανωτικές αλλαγές θα πραγματοποιηθούν στη γερμανική εταιρεία, ενόψει της εισόδου της στη Formula 1.

O τέως επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Ματία Μπινότο, κάνει άμεσα τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1. Ο Ιταλός τεχνικός θα αναλάβει το αγωνιστικό πρόγραμμα της Audi έχοντας δύο ρόλους. Ο πρώτος είναι του Γενικού Διευθυντή και ο δεύτερος είναι του Επικεφαλής του Τεχνικού Τμήματος στο εργοστάσιο της Ελβετίας. Άμεσα θα αναλάβει τα ηνία της Sauber Motorsport AG.

Την Τρίτη 23 Ιουλίου η Audi ανακοίνωσε πως τόσο ο Αντρέας Σάιντλ όσο και ο Όλιβερ Χόφμαν, οι άνθρωποι που μέχρι τώρα είχαν αναλάβει την προετοιμασία για την είσοδο το 2026 στη Formula 1, αποχώρησαν από τη θέση τους. Αμφότερους θα τους αντικαταστήσει ο Μπινότο, ο οποίος θα αναλάβει τα καθήκοντά του από την 1η Αυγούστου.

Audi F1
Φωτογραφία: Audi

Ο CEO της Audi, Γκέρνοτ Ντέλνερ, δήλωσε για την απόκτηση του Μπινότο: «Είμαι ενθουσιασμένος που εντάξαμε στο δυναμικό μας τον Ματία Μπινότο για το φιλόδοξο πρότζεκτ μας στη Formula 1. Με την 25ετή εμπειρία του στη Formula 1 αναμφίβολα θα μπορέσει να συμβάλει καθοριστικά στην Audi. Στόχος μας είναι να φέρουμε ολόκληρο το αγωνιστικό μας πρόγραμμα σε ρυθμούς F1 μέσω σαφών δομών διαχείρισης, καθορισμένων ευθυνών, μειωμένων διεπαφών και αποτελεσματικών διαδικασιών λήψης αποφάσεων. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα πρέπει να μπορεί να δράσει ανεξάρτητα και γρήγορα».

Η αποχώρηση των Σάιντλ-Χόφμαν και η αντικατάστασή τους από τον Μπινότο σημαίνει αυτόματα πως θα γίνουν μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα της Audi σε οργανωτικό επίπεδο. Η είδηση αυτή ήρθε έπειτα από αρκετές φήμες που έκαναν λόγο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα πως υπάρχουν εσωτερικές διαφωνίες και διαμάχες στο γερμανικό στρατόπεδο για τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί ενόψει 2025.

Ματία Μπινότο
Φωτογραφία: Audi

Η Audi θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026, έπειτα από την εξαγορά της Sauber Motorsport. Για την εξέλιξη του μονοθεσίου θα χρησιμοποιεί τα υπάρχον εργοστάσιο στην Ελβετία, ενώ η μονάδα ισχύος θα εξελίσσεται στο εργοστάσιο της Γερμανίας.

Ενόψει 2025 η Sauber (από το 2026 Audi) έχει ανακοινώσει μόνο τον Νίκο Χούλκενμπεργκ ως επίσημο οδηγό της.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!