F1: Πώς ο καιρός θα επηρεάσει το GP Βελγίου

Κώστας Παστρίμας
F1: Πώς ο καιρός θα επηρεάσει το GP Βελγίου
Η αστάθεια που προβλέπεται στην πίστα του Σπα κατά τη διάρκεια του 3ημέρου θα φέρει προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες.

Το επερχόμενο Grand Prix Βελγίου στο θρυλικό Σπα αναμένεται να είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα της σεζόν και λόγω των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για το τριήμερο 26-28 Ιουλίου στην περιοχή της πίστας. Σύμφωνα με τις προγνώσεις, οι οδηγοί και οι ομάδες θα αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις λόγω των εναλλαγών του καιρού, κάτι βέβαια που είναι πάντα αναμενόμενο στο δάσος των Αρδεννών.

Δείτε ακόμα
» Το πρόγραμμα του αγωνιστικού 3ημέρου στο Βέλγιο

Παρασκευή 26 Ιουλίου: Η πρώτη ημέρα των ελεύθερων δοκιμών προβλέπεται να είναι βροχερή, με συνεχείς βροχές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 16 έως 20° C, ενώ η πιθανότητα βροχής φτάνει στο 74% με εκτιμώμενο ύψος βροχής τα 12 χιλιοστά.

Σάββατο 27 Ιουλίου: Η ημέρα των κατατακτήριων δεν θα διαφέρει πολύ από την προηγούμενη, καθώς οι βροχές θα συνεχιστούν, επηρεάζοντας τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 19° C, με πιθανότητα βροχής 61% και εκτιμώμενη βροχόπτωση 10 χιλ. Οι συνθήκες αυτές θα δοκιμάσουν τις ικανότητες των οδηγών και θα απαιτήσουν άριστη στρατηγική από τις ομάδες.

 

Κυριακή 28 Ιουλίου: Την ημέρα του αγώνα, ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Αν και θα υπάρξουν ακόμα λίγες βροχοπτώσεις νωρίς το πρωί, ο καιρός αναμένεται να καθαρίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 21° C. Η πιθανότητα βροχής θα είναι μόλις 20% με εκτιμώμενη βροχόπτωση 2 χιλ.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις τις πρώτες δύο ημέρες και οι αλλαγές στις συνθήκες την Κυριακή καθιστούν το Grand Prix Βελγίου στο Σπα έναν αγώνα γεμάτο αβεβαιότητες και απρόβλεπτες στιγμές. Οι ομάδες θα χρειαστεί να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους και να είναι έτοιμες για ταχύτατες αλλαγές στο πλάνο τους. Ο καιρός προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο δυσκολίας και αναμένεται να συμβάλει στην ένταση και στον ενθουσιασμό του αγώνα.

Ακούστε το podcast του gmotion με τους Κώστα Παστρίμα και Στάθη Κοκκορόγιαννη

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!