F1 - Σάινθ: «Προτιμώ να πάω σε μικρομεσαία ομάδα παρά να μείνω ένα χρόνο εκτός δράσης»

F1 - Σάινθ: «Προτιμώ να πάω σε μικρομεσαία ομάδα παρά να μείνω ένα χρόνο εκτός δράσης»
Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari γνωρίζει ότι οι εναλλακτικές του περιορίζονται ενόψει της επόμενης σεζόν στη Formula 1.

Μετά και την ανακοίνωση του Εστεμπάν Οκόν από τη Haas F1 για το 2025, μειώθηκαν στα 5 τα... αδειανά μπάκετ ενόψει της επόμενης σεζόν της Formula 1. Μόλις ένα κάθισμα είναι ελεύθερο σε μεγάλη ομάδα, αυτό στην Mercedes-AMG F1, δίπλα στον Τζορτζ Ράσελ.

Άρα πού θα αγωνίζεται του χρόνου ο Κάρλος Σάινθ, καθώς λήγει το συμβόλαιό του με τη Scuderia Ferrari; Μήπως εξετάζει να πάρει ρεπό για ένα χρόνο και να επιστρέψει στην F1 το 2026; Ο 29χρονος Ισπανός ρωτήθηκε σχετικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν το Grand Prix Βελγίου.

«Ξεκάθαρα όχι. Το να απέχω ένα χρόνο από τη Formula 1 δεν βρίσκεται στο μυαλό μου. Προτιμώ να πάω σε μια μικρομεσαία ομάδα και να τη βοηθήσω παρά να απουσιάζω από τους αγώνες ή να είμαι αναπληρωματικός οδηγός», απάντησε ο Σάινθ. «Η καλύτερη επιλογή θα ήταν να είμαι σε ένα μονοθέσιο που μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα. Αυτή είναι η πιθανότητα είναι μικρή και αν δεν συμβεί τότε θα επιλέξω το καλύτερο για το μέλλον μου».

Ο Ισπανός δεν θέλησε πάντως να απαντήσει αν η πρόσληψη του Ματία Μπινότο από την Audi τον φέρνει πιο κοντά στη γερμανική ομάδα που απέκτησε τη Sauber και θα εισέλθει στο θεσμό το 2026.

Photo Credits: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!