F1 - Χάμιλτον: «Ο Φερστάπεν δεν φέρθηκε σαν παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ουγγαρία»

F1 - Χάμιλτον: «Ο Φερστάπεν δεν φέρθηκε σαν παγκόσμιος πρωταθλητής στην Ουγγαρία»
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 άσκησε κριτική στον οδηγό της Red Bull Racing για τη συμπεριφορά του στον αγώνα του Χανγκαρόρινγκ.

Ένας εκ των πρωταγωνιστών του Grand Prix Ουγγαρίας ήταν δίχως αμφιβολία ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός οδηγός τερμάτισε στην 5η θέση, ένα από τα χειρότερα φετινά του αποτελέσματα, κάτι το οποίο δεν τον άφησε καθόλου χαρούμενο.

Ο Φερστάπεν βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και για τη συμπεριφορά του απέναντι στην ομάδα του - πέρα από την επαφή του με τον Λιούις Χάμιλτον. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ακούγαμε στη μετάδοση τον Ολλανδό να είναι εκνευρισμένος με την ομάδα του, για τη στρατηγική που ακολούθησε και το γεγονός πως τον έβαλε σε τέτοια θέση που έπρεπε να δώσει μάχες με άλλους οδηγούς.

Στο περιθώριο του Grand Prix Βελγίου, ο Λιούις Χάμιλτον, ρωτήθηκε σχετικά με τον τρόπο που ο Φερστάπεν φέρθηκε στην ομάδα του στην Ουγγαρία, σε μία περίοδο που η Red Bull Racing έχει χάσει έδαφος έναντι του ανταγωνισμού: «Πρέπει να είσαι ο ηγέτης μιας ομάδας, ένας ομαδικός παίκτης. Όχι τέτοιου είδους ηγέτης, όμως πρέπει πάντα να θυμάσαι σαν οδηγός πως είσαι teammate με πάρα πολλούς ανθρώπους. Πρέπει να φέρεσαι σαν παγκόσμιος πρωταθλητής, όχι όπως την προηγούμενη εβδομάδα».

Η κριτική που ασκήθηκε στον Φερστάπεν στο μεσοδιάστημα μεταξύ του GP Ουγγαρίας και του GP Βελγίου ήταν έντονη. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής όταν ρωτήθηκε σχετικά με τα επικριτικά σχόλια που δέχθηκε για τον τρόπο που μιλάει στην ομάδα του, είπε: «Όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως τα περιμένεις ή όπως πρέπει, τότε είναι λογικό να μοιράζεσαι τον εκνευρισμό σου με τον άλλο. Αυτό έκανα. Φυσικά, όταν τρέχει η αδρεναλίνη, και συμβαίνουν πράγματα στον αγώνα που δεν θέλεις, τότε εκφράζεις τον εκνευρισμό σου. Αυτή είναι η προσέγγισή μας όμως. Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε επικριτικοί. Στον κόσμο που ζούμε σήμερα πιστεύω πως αρκετός κόσμος δεν μπορεί να δέχεται κριτική πια όπως συνέβαινε παλαιότερα και δεν θέλω να καταλήξω έτσι».

Φωτογραφίες: aurupteur/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!