F1, Βέλγιο: Πρώτος με τρομακτική διαφορά ο Φερστάπεν στο FP1

F1, Βέλγιο: Πρώτος με τρομακτική διαφορά ο Φερστάπεν στο FP1
Ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Formula 1 στη θρυλική πίστα του Σπα.

Το Grand Prix Βελγίου, το δέκατο τέταρτο της φετινής σεζόν της Formula 1 ξεκίνησε με το διάρκειας 60 λεπτών FP1. Ομάδες και οδηγοί πραγματοποίησαν τα πρώτα τους περάσματα στη θρυλική πίστα του Σπα, όμως ένας ήταν ο πρωταγωνιστής.

Ταχύτερος οδηγός μετά το FP1 ήταν ο Μαξ Φερστάπεν της Red Bull Racing. O Ολλανδός οδηγός, ο οποίος θα πάρει ποινή στη θέση εκκίνησής του στον αγώνα της Κυριακής, σημείωσε με τη μαλακή γόμα ελαστικών το 1:43,372 και πήρε την 1η θέση στην περίοδο δοκιμών. Δεύτερος ήταν ο νικητής του GP Ουγγαρίας, Όσκαρ Πιάστρι, ο οποίος ήταν πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον οδηγό της Red Bull Racing. Στην 3η θέση ήταν ο Άλεξ Άλμπον της Williams Racing, ο οποίος ήταν 0,7 δλ πίσω από τον Φερστάπεν και η επίδοσή του δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντάει όσον αφορά τη δυναμική των ομάδων.

Στις θέσεις 4 και 5 ακολούθησαν οι οδηγοί της Mercedes-AMG, με τον Τζορτζ Ράσελ να είναι 0,853 δλ μακριά από την κορυφή, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον ήταν 0,907 δλ πίσω από τον Ολλανδό. Μόλις 27 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω του ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, με τον οδηγό της ιταλικής ομάδας να δυσκολεύεται να βρει τη σωστή ισορροπία στο μονοθέσιό του.

Χαμηλά στην 7η θέση ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ με τη δεύτερη RB20, με τον Μεξικανό να υπολείπεται ένα δευτερόλεπτο από τον teammate του. Μόλις στην 8η θέση ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing, ενώ την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν οι Κάρλος Σάινθ με Ferrari και Λανς Στρολ με Aston Martin.

Η δράση συνεχίζεται στις 18:00 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών διάρκειας επίσης μιας ώρας. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει με τον καιρό, καθώς δεν αποκλείεται να επηρεάσει τις δοκιμές.

Αποτελέσματα FP1 GP Βελγίου

fp1

Φωτογραφίες: getty images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!