ΚΤΜ: Η μητρική της «κόβει» θέσεις εργασίας λόγω μείωσης πωλήσεων

Κώστας Παστρίμας
ΚΤΜ: Η μητρική της «κόβει» θέσεις εργασίας λόγω μείωσης πωλήσεων
Η Pierer Mobility Group ανακοίνωσε απολύσεις προσωπικού στο μοτοσικλετιστικό της κλάδο.

Η Pierer Mobility Group, μητρική εταιρεία των KTM, Husqvarna και GasGas, καθώς και κάτοχος του 50,1% της MV Agusta, ανακοίνωσε απολύσεις προσωπικού λόγω της μείωσης πωλήσεων.

Η μείωση προσωπικού, για την οποία δεν έχει δοθεί συγκεκριμένος αριθμός, έρχεται μετά από δεκαετία αύξησης προσωπικού στην KTM. Η Pierer Mobility Group εξηγεί ότι η μείωση αυτή είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της παραγωγικής μονάδας, λόγω της αστάθειας της αγοράς στην Ευρώπη και των υψηλών επιτοκίων στις ΗΠΑ.

KTM

Η εταιρεία μειώνει την παραγωγή στη βάση της στην Αυστρία, και στρέφεται σε συνεργασίες με την Κίνα (CFMoto) και την Ινδία (Bajaj). Αναμένεται μείωση πωλήσεων κατά 10-15% το 2024, αλλά τα μέτρα μείωσης κόστους μπορεί να επιτρέψουν την επίτευξη ισοσκελισμένου ή θετικού προ φόρων κέρδους οικονομικού αποτελέσματος.

Εκτός από τις απολύσεις, η Pierer Mobility Group αναμένεται να μειώσει και ορισμένα αγωνιστικά της προγράμματα. Η Husqvarna ενδέχεται να αποσυρθεί από την κατηγορία MXGP, ενώ η GasGas ίσως να μην είναι παρούσα την επόμενη χρονιά. Στο MotoGP, η GasGas δεν θα συνδέεται πλέον με την ομάδα Tech3, η οποία θα γίνει η δεύτερη ομάδα της Red Bull KTM.

Φωτογραφίες: ΚΤΜ

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!