F1 - Η Alpine αλλάζει «καπετάνιο» και προσπαθεί να μη… βουλιάξει

F1 - Η Alpine αλλάζει «καπετάνιο» και προσπαθεί να μη… βουλιάξει
Η γαλλική ομάδα ετοιμάζεται για μία ακόμη διοικητική αλλαγή, μόλις 12 μήνες μετά την προηγούμενη που προκάλεσε μεγάλες αναταραχές και έθεσε υπό αμφισβήτηση το μέλλον της στη Formula 1.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει η αγωνιστική δράση για το Grand Prix Βελγίου του 2023, η Alpine F1 ανακοίνωσε πως ο τότε επικεφαλής της, Ότμαρ Σαφνάουερ, μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη θα αποχωρούσαν από την ομάδα μετά το αγωνιστικό τριήμερο. Δώδεκα μήνες μετά και πάλι στο περιθώριο του GP Βελγίου, η Alpine ανακοίνωσε πως ο τωρινός επικεφαλής της, Μπρούνο Φαμέν θα αποχωρήσει από την ομάδα του Ένστον.

Ο Γάλλος μπορεί να αποχωρεί από το ρόλο του στη γαλλική ομάδα, ωστόσο θα διατηρήσει τη θέση του διευθυντή του αγωνιστικού τμήματος της Alpine σε όλο το υπόλοιπο φάσμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πέρα από τη Formula 1, η γαλλική μάρκα συμμετέχει στην κατηγορία Hypercar του WEC και σε πρωταθλήματα αντοχής κατηγορίας GT4.

Η αποχώρηση του Φαμέν μόνο τυχαία δεν είναι. Το επόμενο χρονικό διάστημα η Alpine θα ανακοινώσει το διάδοχο του Γάλλου και ήδη υπάρχει φαβορί για τη θέση του. Το όνομα που ακούγεται ως το επικρατέστερο να αναλάβει την Alpine F1 είναι του Όλιβερ Όουκς. Ο Βρετανός, πρώην οδηγός αγώνων είναι ο επικεφαλής της Hitech GP, ομάδας που συμμετέχει στις μικρές κατηγορίες μονοθεσίων.

 

Η αλλαγή στην ηγεσία της Alpine έρχεται λίγα 24ωρα μετά τις φήμες πως το τμήμα κινητήρων στο Βιρί Σαντιγιόν της Γαλλίας θα σταματήσει την εξέλιξη της μονάδος ισχύος για το 2026. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό η Alpine να χρησιμοποιεί κινητήρες της Mercedes από το 2025 το συντομότερο.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της McLaren στο Grand Prix Ουγγαρίας και τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον αγώνα των οδηγών της.

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!