Cupra: Το νέο αυτοκίνητο του Λαπόρτα είναι σπορ ηλεκτρικό

Cupra: Το νέο αυτοκίνητο του Λαπόρτα είναι σπορ ηλεκτρικό

Cupra: Το νέο αυτοκίνητο του Λαπόρτα είναι σπορ ηλεκτρικό
Ο Πρόεδρος της Μπαρτσελόνα παρέλαβε ένα Tavascan, το coupe SUV της Cupra.

Η συνεργασία της Μπαρτσελόνα με την Cupra έχει ανανεωθεί μέχρι το 2029 και πέρα από τις ποδοσφαιρικές ομάδες ανδρών και γυναικών έχει επεκταθεί στα τμήματα μπάσκετ, ποδοσφαίρου σάλας, χάντμπολ και ρόλερ χόκεϊ. Ως επίσημος πάροχος αυτοκινήτων στον καταλανικό σύλλογο, η σπορ μάρκα παραχώρησε ένα Cupra Tavascan στον Ζοάν Λαπόρτα.

Οι διαστάσεις του το κατατάσσουν στην compact κατηγορία: μήκος 4,644 μέτρα, πλάτος 1,861 μ., ύψος 1,597 μ. και μεταξόνιο 2,766 μ. To νέο μοντέλο της Cupra βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group και θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις ισχύος: στην πισωκίνητη με 286 ίππους και στην τετρακίνητη VZ με δύο μοτέρ που αποδίδουν συνδυαστικά 340 ίππους. Το Tavascan VZ χρειάζεται 5,6 δλ. για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα.

Η μπαταρία είναι χωρητικότητας 77 kWh και εξασφαλίζει αυτονομία περίπου 550 χλμ. (520 χλμ. στην έκδοση VZ). Η διαδικασία φόρτισης 10-80% διαρκεί λιγότερο από μισή ώρα σε ταχυφορτιστή 135 kW.

Cupra Barcelona

Το αμιγώς ηλεκτρικό coupe SUV είναι πλέον το εταιρικό αυτοκίνητο του Προέδρου της Μπαρτσελόνα, ο οποίος το παρέλαβε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Cupra, Γουέιν Γκρίφιθς. Οι δύο άνδρες παρακολούθησαν στη συνέχεια την πρόοδο των εργασιών στο project Espai Barca, που περιλαμβάνει την ολική ανακατασκευή του Spotify Camp Nou.

Cupra Barcelona

Η Cupra θα τοποθετήσει ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο πάρκινγκ των γραφείων της Μπαρτσελόνα.

Photo Credits: Cupra

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!