F1: O Σάινθ θα είναι οδηγός της Williams από το 2025

F1: O Σάινθ θα είναι οδηγός της Williams από το 2025
Η Williams θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Κάρλος Σάινθ έπειτα από την πολυετή συμφωνία του με τη βρετανική ομάδα.

Ο Κάρλος Σάινθ ψάχνει για την επόμενη ομάδα του στη Formula 1 εδώ και αρκετούς μήνες, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η μεταγραφή του Λούις Χάμιλτον στη Ferrari. Στη διάρκεια αυτών των μηνών, το όνομα του Ισπανού συνδέθηκε με αρκετές ομάδες, όμως εκείνη που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του και να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του είναι η Williams.

Όπως ανακοίνωσε η βρετανική ομάδα, η συμφωνία με τον Σάινθ είναι διετής, δηλαδή για τις σεζόν 2025 και 2026 ενώ υπάρχει και η οψιόν επέκτασης για περισσότερα χρόνια. Ο Σάινθ θα τρέξει δίπλα στον Άλεξ Άλμπον ενώ, όπως αναμενόταν, ο Λόγκαν Σάρτζεντ αποτελεί παρελθόν.

Η ανακοίνωση της Williams

«Η Williams Racing ανακοινώνει ότι ο Κάρλος Σάινθ θα ολοκληρώσει τη σύνθεση των οδηγών της ομάδας για τη σεζόν 2025 του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIA Formula 1 και πέραν αυτής. Με μια δεκαετία αγώνων F1 στο ενεργητικό του, ο Σάινθ θα ενταχθεί στη Williams από τη Scuderia Ferrari με διετή συμφωνία και επιλογές για επέκταση. Στην καριέρα του στη Formula 1 μέχρι σήμερα, ο 29χρονος Ισπανός έχει πετύχει τρεις νίκες σε αγώνες, 23 βάθρα, πάνω από 1.100 βαθμούς και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πέμπτη θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών της φετινής σεζόν. Αφού έγινε ο μόνος οδηγός εκτός της Red Bull Racing που πέτυχε νίκη σε αγώνα το 2023, ο Σάινθ πήρε πρόσφατα τη νίκη στο φετινό Grand Prix της Αυστραλίας, μόλις δέκα ημέρες μετά από χειρουργική επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα, και έχει κατακτήσει ακόμη τέσσερα βάθρα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν. Ο Κάρλος θα αγωνιστεί δίπλα στον Άλεξ Άλμπον για την Williams Racing το 2025 και στην νέα εποχή κανονισμών της F1, καθώς το δυναμικό δίδυμο στοχεύει να οδηγήσει την ομάδα στην κορυφή του grid. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τον αριθμό 55. Η Williams Racing θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τον Λόγκαν Σάρτζεντ για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή του τα τελευταία δύο χρόνια. Ως απόφοιτος της Williams Driver Academy, ο Λόγκαν έγινε ο πρώτος Αμερικανός οδηγός που σκοράρει βαθμό μετά από 30 χρόνια όταν τερμάτισε 10ος στο Όστιν πέρυσι και έχει παίξει θεμελιώδη ρόλο στην ανάπτυξη της ομάδας. Η Williams θα προσφέρει κάθε υποστήριξη στον Λόγκαν καθώς επιδιώκει να συνεχίσει την αγωνιστική του καριέρα το 2025 και έπειτα».

Φωτογραφία: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!