F1 - Ο Πέρεζ παραμένει στη Red Bull μέχρι νεωτέρας

F1 - Ο Πέρεζ παραμένει στη Red Bull μέχρι νεωτέρας
Ο Μεξικανός οδηγός δεν πρόκειται να χάσει τη θέση του στη Formula 1, καθώς θα παραμείνει στους «ταύρους» τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.

Το μέλλον του Σέρχιο Πέρεζ στη Formula 1 ήταν ιδιαίτερα αμφίβολο έπειτα από μία σειρά απογοητευτικών εμφανίσεων. Ο Μεξικανός τους τελευταίους μήνες όχι μόνο είχε χάσει απόδοση έναντι του teammate του, Μαξ Φερστάπεν, αλλά δυσκολευόταν να βαθμολογηθεί.

Στο στρατόπεδο της αυστριακής ομάδας είχαν ορίσει το καλοκαιρινό διάλειμμα ως το σημείο που θα έπαιρνε την κρίσιμη απόφαση για το ποιος θα ήταν teammate του Φερστάπεν από το GP Ολλανδίας κι έπειτα. Οι πιθανότητες δεν ήταν απαραίτητα με το μέρος του 34χρονου καθώς ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο δήλωσε μετά το GP Βελγίου πως ο Πέρεζ «κατέρρευσε στον αγώνα».

Έπειτα από τον αγώνα στο Σπα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο εργοστάσιο της Red Bull Racing στο Μίλτον Κινς της Μ. Βρετανίας αποφασίστηκε πως ο Πέρεζ θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το τέλος της σεζόν. Νωρίτερα στο 2024 είχε υπογράψει νέο συμβόλαιο το οποίο τον δεσμεύει με τους «ταύρους» μέχρι το τέλος του 2026.

Σε ανακοίνωση που έγινε στο προσωπικό της Red Bull Racing στο Μίλτον Κινς, ο Κρίστιαν Χόρνερ ανέφερε: «Ο Τσέκο παραμένει οδηγός της Red Bull Racing παρά τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών. Ανυπομονούμε να τον δούμε σε πίστες που στο παρελθόν έχει αποδώσει καλά μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα».

Λίγες ώρες μετά το τέλος του GP Βελγίου στο Σπα, ο Πέρεζ απάντησε με επιθετικό τρόπο σε ερώτηση που του τέθηκε σχετικά με το μέλλον του: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που μιλάω για το μέλλον μου. Θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Δεν θα απαντήσω σε καμία άλλη σχετική ερώτηση στο μέλλον. Συμβαίνουν πολλά πράγματα στην ομάδα και δεν πρέπει να χάνουμε ενέργεια σε φήμες».

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!