F1: Ο Όλιβερ Όουκς αναλαμβάνει επικεφαλής στην BWT Alpine F1 Team

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Όλιβερ Όουκς αναλαμβάνει επικεφαλής στην BWT Alpine F1 Team
Λίγες ημέρες μετά την απομάκρυνση του Μπρούνο Φαμέν, η ομάδα της Alpine ανακοίνωσε τον αντικαταστάτη του.

Η BWT Alpine F1 Team ανακοίνωσε τον Όλιβερ Όουκς ως τον νέο επικεφαλής της, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα μετά τη θερινή διακοπή του πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Όουκς, πρώην πρωταθλητής καρτ και διευθυντής της Hitech στις κατηγορίες F2 και F3, θα αντικαταστήσει τον Μπρούνο Φαμέν, ο οποίος θα επιστρέψει στις εγκαταστάσεις της Renault στη Viry-Chatillon.

Στα 36 του χρόνια, ο Όουκς γίνεται ο δεύτερος νεότερος επικεφαλής ομάδας στη σύγχρονη εποχή της Formula 1, μετά τον Κρίστιαν Χόρνερ της Red Bull που ανέλαβε σε ηλικία 31 ετών. Ο Όουκς διαθέτει εκτεταμένη εμπειρία στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με πολλές επιτυχίες σε όλα τα επίπεδα που έχει αγωνιστεί η Hitech.

Η πρόσληψη του Όουκς υποστηρίχθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Renault, Λούκα ντε Μέο, και τον σύμβουλο της Formula 1, Φλάβιο Μπριατόρε. Ο Όουκς δήλωσε: «Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων στον Λούκα ντε Μέο και τον Φλάβιο Μπριατόρε για αυτή την ευκαιρία να ηγηθώ της BWT Alpine F1 Team. Η ομάδα έχει ταλαντούχους ανθρώπους και εξαιρετικούς πόρους και είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να επιτύχουμε πολλά μαζί, τόσο κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν όσο και μακροπρόθεσμα. Ανυπομονώ να ξεκινήσω μετά τη θερινή διακοπή».

Φλάβιο Μπριατόρε

Ο Φλάβιο Μπριατόρε ανέφερε ότι η απόφαση να προσλάβουν τον Όουκς ήταν σκόπιμη για να δείξουν εμπιστοσύνη στα νέα ταλέντα: «Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να εντάξουμε τον Όλι Όουκς στο πρόγραμμά μας στη Formula 1. Ο Όλι είναι πολύ ταλαντούχος με εξαιρετικό ιστορικό ηγεσίας και επιτυχίας στους αγώνες. Η μετακίνηση του σε αυτή τη θέση αποτελεί παράδειγμα της δύναμης και της πίστης που έχουμε στην ομάδα μας και στους νέους ανθρώπους που έρχονται».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Λούκα ντε Μέο, πρόσθεσε: «Είναι χαρά μας να καλωσορίζουμε τον Όλι στην ομάδα και να γίνεται ένας από τους νεότερους επικεφαλής ομάδας που έχει δει ποτέ αυτό το άθλημα. Αυτή η ομάδα χτίζεται για μελλοντική επιτυχία και αυτό αναδεικνύεται από την ανάθεση του Όλι σε αυτή την ηγετική θέση. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και το πάθος του για τους αγώνες και να μεταδώσουμε αυτή τη νοοτροπία σε ολόκληρη την ομάδα».

Φωτογραφίες: Alpine F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!