Έφθασαν τα πρώτα Leapmotor στην Ευρώπη - Τα δύο μοντέλα που έρχονται άμεσα στην Ελλάδα

Έφθασαν τα πρώτα Leapmotor στην Ευρώπη - Τα δύο μοντέλα που έρχονται άμεσα στην Ελλάδα
Οι πρώτες... καραβιές με T03 και C10 έπιασαν στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Ο εισαγωγέας που θα τα διανέμει στην Ελλάδα.

Την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά κάνει μία ακόμα κινεζική μάρκα, η Leapmotor International. Στην ουσία πρόκειται για μία κοινοπραξία που δημιούργησαν η κινεζική Leapmotor και ο όμιλος Stellantis, o οποίος κατέχει το 51% της νέας εταιρείας.

Τα πρώτα αυτοκίνητα από τα δύο ηλεκτρικά μοντέλα, το T03 και το C10, έφθασαν με πλοία σε λιμάνια της Ευρώπης. Η έναρξη εμπορικής παρουσίας της Leapmotor στην Ευρώπη θα γίνει το Σεπτέμβριο σε 9 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες την Leapmotor θα αντιπροσωπεύει στην ελληνική αγορά ο Όμιλος Συγγελίδη.

Τ03 και C10: Τα δύο πρώτα μοντέλα

Η έναρξη της εμπορικής πορείας της Leapmotor στην Ελλάδα γίνεται με δύο ηλεκτρικά μοντέλα: το T03 – ένα αυτοκίνητο πόλης μήκους 3,62 μέτρων – και το C10, ένα μεσαίο SUV μήκους 4,74 μέτρων.

Τ03

To T03 είναι ελαφρά μικρότερο από το Dacia Spring και απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο για αστικές μετακινήσεις. Εφοδιάζεται με μπαταρία χωρητικότητας 41 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 265 χλμ. σε μεικτό κύκλο. Ο ηλεκτροκινητήρας έχει ισχύ 109 ίππους και ροπή 158 Nm. Ενδεικτικά, οι τιμές του στη Γαλλία αρχίζουν από περίπου τις 20.000 ευρώ. Σύμφωνα πληροφορίες, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Stellantis στην Πολωνία.

Leapmotor

C10

Το C10 είναι ένα μεσαίο οικογενειακό SUV, με χώρους για 5 επιβάτες και ασφάλεια 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης . Η Leapmotor έχει ανακοινώσει μόνο την αυτονομία για το αυτοκίνητο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στα 420 χλμ. Στην Κίνα διατίθεται με μπαταρία 69,9 kWh και ηλεκτροκινητήρα ισχύος 231 ίππων. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 7,3 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 170 χλμ/ώρα. Θα κατασκευάζεται στην Κίνα και θα εισάγεται στην Ευρώπη.

Photo Credits: Stellantis

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!