F1 - Η Alpine βρήκε τον teammate του Γκασλί και δεν είναι ο Μικ Σουμάχερ

F1 - Η Alpine βρήκε τον teammate του Γκασλί και δεν είναι ο Μικ Σουμάχερ
H γαλλική ομάδα φαίνεται πως κατέληξε στον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Πιέρ Γκασλί από την επόμενη αγωνιστική σεζόν της Formula 1.

Η φετινή μετεγγραφική περίοδος της Formula 1 πλησιάζει σιγά-σιγά προς την ολοκλήρωσή του. Η μία ομάδα μετά την άλλη επιβεβαιώνει το οδηγικό της δίδυμο για το 2025 και πλέον μένουν τέσσερις θέσεις που πρέπει να συμπληρωθούν. Αυτές είναι στις Mercedes, Alpine, RB και Sauber.

H ομάδα που θα φύγει σύντομα από την παραπάνω λίστα είναι η Alpine. H γαλλική ομάδα σύμφωνα με το motorsport.com κατέληξε στον Τζακ Ντούχαν ως αντικαταστάτη του Έστεμπαν Οκόν για το 2025 δίπλα στον Πιέρ Γκασλί. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν έχει υπογραφεί ακόμα, ωστόσο από τα κεντρικά της Alpine έχει δοθεί η έγκριση για τον νεαρό Αυστραλό.

Ο Ντούχαν είναι μέλος της Ακαδημίας νέων οδηγών της Alpine και μέχρι το 2023 οδηγούσε στη Formula 2. Ο 21χρονος τους τελευταίους 18 μήνες πραγματοποιεί μία σειρά από δοκιμές σε διάφορες πίστες του πλανήτη με μονοθέσια προηγούμενων ετών της Alpine. Επιπλέον έχει πάρει μέρος σε διάφορες ελεύθερες δοκιμές αγωνιστικών τριημέρων της Formula 1.

O Τζακ Ντούχαν, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή του MotoGP, Μικ Ντούχαν είχε σκληρό ανταγωνισμό για τη δεύτερη θέση στη γαλλική ομάδα. Πέρα από τον Κάρλος Σάινθ, ο οποίος επέλεξε τη Williams, o Μικ Σουμάχερ ήταν υποψήφιος για τη θέση. Παρά τις φήμες που ήθελαν τον Γερμανό να είναι ταχύτερος σε ιδιωτικές δοκιμές, το γεγονός πως ο μάνατζερ του Ντούχαν είναι ο νέος σύμβουλος της Alpine, Φλάβιο Μπριατόρε, μάλλον έπαιξε το ρόλο του.

Η ανακοίνωση πως ο Ντούχαν θα είναι οδηγός της Alpine από το 2025 αναμένεται εντός ολίγων ημερών. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη ανακοίνωση της ομάδας του Ένστον μετά την επισημοποίηση πως ο Όλιβερ Όουκς θα είναι ο νέος της επικεφαλής.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Βελγίου, το δράμα του Τζορτζ Ράσελ και όλα όσα έγιναν στο αγωνιστικό τριήμερο στο Σπα.

Φωτογραφίες: Alpine media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!