MotoGP: Ο Ρινς μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: Ο Ρινς μένει στη Yamaha για άλλα δύο χρόνια
Η Yamaha ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασία της με τον Ισπανό και συμπλήρωσε το δίδυμο των αναβατών της.

Ο Άλεξ Ρινς θα παραμείνει με τη Yamaha στο MotoGP μέχρι το τέλος της σεζόν 2026, μετά την υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου. Η συμφωνία ανακοινώθηκε από τη Yamaha την παραμονή του Βρετανικού Grand Prix στο Σίλβερστον, αν και φαίνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν ήδη συμφωνήσει πριν από το Ολλανδικό GP σχεδόν έναν μήνα πριν.

Η Yamaha βλέπει τον Ρινς ως κρίσιμο παράγοντα στην εξέλιξη της μοτοσικλέτας της, καθώς επιδιώκει να μειώσει τη διαφορά με τους ευρωπαϊκούς ανταγωνιστές Ducati, Aprilia και KTM μέσω του νέου συστήματος παραχωρήσεων. Η ιαπωνική μάρκα έφερε τον έξι φορές νικητή στο MotoGP στην αρχή της σεζόν 2024, για να αντικαταστήσει τον υπολειτουργούντα Φράνκο Μορμπιντέλι, και μέχρι στιγμής ο Ισπανός έχει συγκεντρώσει πόντους σε τέσσερις από τους οκτώ αγώνες που έχει συμμετάσχει, με καλύτερα αποτελέσματα δύο τερματισμούς στην 13η θέση.

Ο Ρινς απουσίασε από τον προηγούμενο γύρο στη Γερμανία μετά από ένα σοβαρό ατύχημα στον πρώτο γύρο στο Άσεν, αλλά είναι έτοιμος να συμμετάσχει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Βρετανία κατά την επιστροφή του MotoGP από τις καλοκαιρινές διακοπές.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζω να εργάζομαι με τη Yamaha για δύο ακόμη χρόνια και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και τη διοίκηση στην Ιαπωνία για την εμπιστοσύνη τους σε μένα. Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, να φέρουμε τη Yamaha εκεί που ανήκει, δηλαδή να μάχεται για τα πρωταθλήματα. Από το πρώτο λεπτό, έχω δει την προθυμία της Yamaha να βελτιωθεί και πώς βάζουν όλους τους πόρους για να φτάσουν σε αυτόν τον στόχο. Ως αποτέλεσμα, και χάρη στη δουλειά μας, έχουμε κάνει σημαντικά βήματα αυτή τη σεζόν προς αυτή την κατεύθυνση και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι τα επόμενα χρόνια. Είμαι ενθουσιασμένος που συνεχίζω να φέρνω την εμπειρία μου στο MotoGP και τη δουλειά μου σε μια ομάδα που αποδεικνύει ότι πιέζει πολύ σκληρά και θα συνεχίσει να το κάνει», δήλωσε ο Ρινς.

Yamaha

Η υπογραφή του Ισπανού σημαίνει ότι η Yamaha θα εισέλθει στο 2025-26 με αμετάβλητο δίδυμο αναβατών, έχοντας ήδη πείσει τον πρωταθλητή του 2021, Φάμπιο Κουαρταραρό, να συνεχίσει στην ομάδα για ακόμα μία θητεία.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Άλεξ Ρινς θα συνεχίσει ως εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha για δύο ακόμα χρόνια. Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι έχουμε μια ισχυρή επιθυμία και πρόθεση να επιστρέψουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος MotoGP. Για να πετύχουμε αυτόν τον στόχο, έχουμε ήδη προσλάβει νέο προσωπικό, αλλάξει τις εσωτερικές οργανωτικές μας δομές και επεκτείνει τις εξωτερικές μας τεχνικές συνεργασίες. Επιπλέον, έχουμε δεσμευτεί να επεκτείνουμε την παρουσία μας το 2025 με μια ανεξάρτητη δεύτερη εργοστασιακή ομάδα και τώρα είναι καιρός να διασφαλίσουμε ότι έχουμε τους αναβάτες που θέλουμε για να πετύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε και εμείς και αυτοί. Η υπογραφή του Άλεξ για δύο ακόμα χρόνια είναι ένα σημαντικό μέρος του σχεδίου μας για το πρότζεκτ MotoGP. Ο Άλεξ δεν είναι μόνο ένας πολύ ταλαντούχος και γρήγορος αναβάτης, αλλά είναι επίσης τεχνικά έξυπνος, σκληρά εργαζόμενος και πραγματικός ομαδικός παίκτης. Η συνεργασία μεταξύ του Άλεξ και του Φάμπιο δίνει στη Yamaha την εμπιστοσύνη ότι μαζί μπορούν να ενισχύσουν την εξέλιξη της μοτοσικλέτας»,δήλωσε ο επικεφαλής της Yamaha MotoGP, Λιν Τζάρβις.

Φωτογραφίες: Yamaha

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!