F1 - Το «πρώτο βιολί» της Red Bull ετοιμάζει βαλίτσες για… Audi

F1 - Το «πρώτο βιολί» της Red Bull ετοιμάζει βαλίτσες για… Audi
Η γερμανική φίρμα θα εντάξει στο δυναμικό της ένα από τα κορυφαία στελέχη στη χρυσή εποχή της Red Bull Racing των τελευταίων ετών.

Μπορεί να έχει μπει… φρένο στην αγωνιστική δράση στη Formula 1 λόγω της καλοκαιρινής διακοπής, ωστόσο οι εξωαγωνιστικές εξελίξεις «τρέχουν» με τέρμα το γκάζι. Η Red Bull Racing ανακοίνωσε ο αγωνιστικός της διευθυντής, Τζόναθαν Ουίτλι θα αποχωρήσει στα τέλη της σεζόν για να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της Audi F1 από το 2026.

O Βρετανός έγινε μέλος των «ταύρων» το 2006 όταν ήταν επικεφαλής μηχανολογίας της Renault. Έπειτα έγινε ο Team Manager της Red Bull Racing και εν συνεχεία ανέλαβε το ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή τον οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Υπό τη μαεστρία του Κρίστιαν Χόρνερ, κατάφερε να αναδειχθεί ως ένα από τα πιο κομβικά στελέχη στις επιτυχίες της ομάδας του Μίλτον Κινς.

Ο Ουίτλι θα συνεχίσει στο ρόλο του αγωνιστικού διευθυντή στην RBR μέχρι το τέλος της τρέχουσας φετινής σεζόν. Πριν ενσωματωθεί στο δυναμικό της Audi (που θα αγωνίζεται ακόμη ως Sauber) θα λάβει υποχρεωτική άδεια όπως ορίζει το συμβόλαιό του.

«Η συνεργασία μας με τον Τζόναθαν που διήρκησε 18 χρόνια ήταν πολύ επιτυχημένη. Η συνεισφορά του σε επτά πρωταθλήματα οδηγών και έξι κατασκευαστών θα μείνει για πάντα στην ιστορία της ομάδας», ανέφερε ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ.

Τζόναθαν Ουίτλι

Η αποχώρηση του Ουίτλι από τη Red Bull, ενός εκ των κορυφαίων της στελεχών, σηματοδοτεί άλλο ένα πλήγμα στις τάξεις των παγκόσμιων πρωταθλητών. Νωρίτερα στο 2024 ανακοινώθηκε πως ο Άντριαν Νιούι θα αποτελέσει παρελθόν στις αρχές του 2025.

Πλέον η Audi θα εντάξει στο δυναμικό της ένα κορυφαίο στέλεχος το οποίο θα αναλάβει τα ηνία της ομάδας στο ξεκίνημά της στη Formula 1.

Πριν από μερικές ημέρες ανακοινώθηκε πως ο Ματία Μπινότο θα πάρει τη θέση των Αντρέας Σάιντλ και Όλιβερ Χόφμαν ως μέρος μιας μεγάλης αναδόμησης στο εσωτερικό των Γερμανών.

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Βελγίου, το δράμα του Τζορτζ Ράσελ και όλα όσα έγιναν στο αγωνιστικό τριήμερο στο Σπα.

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!