MotoGP: H VR46 θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη από την Ducati το 2025

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: H VR46 θα έχει εργοστασιακή υποστήριξη από την Ducati το 2025
Η Ducati Corse ανακοίνωσε ότι από το 2025, η VR46 Racing Team θα έχει πλήρη τεχνική και αγωνιστική υποστήριξη.

Από το 2025, η VR46 Racing Team θα απολαμβάνει εργοστασιακή υποστήριξη από την Ducati στο MotoGP, σύμφωνα με τη νέα πολυετή συμφωνία που ανακοινώθηκε. Η ομάδα θα αγωνιστεί με την επίσημη Desmosedici GP και θα απολαμβάνει πλήρη τεχνική και αγωνιστική υποστήριξη από την κατασκευάστρια εταιρεία που εδρεύει στο Borgo Panigale. Η VR46 Racing Team, η οποία ιδρύθηκε το 2014 από τον εννιά φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Βαλεντίνο Ρόσι, εισήλθε στο MotoGP το 2021 μετά από χρόνια επιτυχιών στις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

Με την ομάδα της VR46, ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team και νυν Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP Πέκο Μπανάια κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο Moto2 το 2018. Επιπλέον, το 2023, ο αναβάτης της VR46 Racing Team Μάρκο Μπετζέκι τερμάτισε τρίτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, διεκδικώντας τον τίτλο για μεγάλο μέρος της σεζόν.

H VR46 αναλαμβάνει ουσιαστικά το ρόλο που μέχρι φέτος είχε η Pramac Racing, η οποία από του χρόνου θα τρέχει με μοτοσικλέτες της Yamaha. Η διαφορά θα είναι ότι θα έχει στη διάθεσή της μόνο μία GP25, την οποία θα οδηγεί ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο, ενώ ο άλλος αναβάτης της, ο Φράνκο Μορμπιντέλι, θα τρέχει με μια φετινή GP24.

Ducati

Ο Λουίτζι «Τζίτζι» Νταλ'Ίνια, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, δήλωσε: «Από την πρώτη μέρα, η VR46 Racing Team απέδειξε την ικανότητά της να συνεργάζεται άψογα με την Ducati, και τα τελευταία χρόνια πετύχαμε σημαντικά αποτελέσματα μαζί. Είμαστε χαρούμενοι που μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τη σχέση μας, παρέχοντας στην ομάδα πλήρη εργοστασιακή υποστήριξη από την επόμενη σεζόν. Είμαι βέβαιος ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε άλλους σημαντικούς στόχους! Θέλω να ευχαριστήσω τον Βαλεντίνο, τον Ούτσιο, τον Πάμπλο και όλους τους ανθρώπους που εργάζονται με την ομάδα με μεγάλη πάθος και αφοσίωση».

Ο Αλέσιο «Ούτσιο» Σαλούτσι, Διευθυντής της VR46 Racing Team, πρόσθεσε: «Είμαι υπερήφανος που ανακοινώνω ότι από το επόμενο έτος η VR46 Racing Team θα είναι η Εργοστασιακή Ομάδα της Ducati στο MotoGP. Θα αγωνιστούμε με μία επίσημη μοτοσυκλέτα και μία GP24. Αν μου το έλεγαν πριν από λίγα χρόνια, δεν θα το πίστευα. Είναι μια πραγματικά σημαντική στιγμή για ολόκληρη την ομάδα: το ότι καταφέραμε να επιτύχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέσα σε μόλις τρία χρόνια, με μια νεαρή ομάδα και πολλούς συνεργάτες από την Moto3, είναι κάτι εξαιρετικό. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που εργάζονται στην ομάδα, τους συνεργάτες, την Ducati και τον Τζίτσι Νταλ'Ίνια που πίστεψαν σε αυτό το πρότζεκτ και το ανέδειξαν όπως του αξίζει. Έχουμε μπροστά μας απαιτητικά χρόνια, γεμάτα προκλήσεις, αλλά ανυπομονούμε να δοκιμαστούμε και να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε φιλόδοξους στόχους».

Φωτογραφίες: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!