F1 - Βιλνέβ: «Καμία ομάδα δεν θέλει τον Σουμάχερ»

F1 - Βιλνέβ: «Καμία ομάδα δεν θέλει τον Σουμάχερ»
Μέρα με τη μέρα οι πιθανότητες να δούμε τον νεαρό Γερμανό να επιστρέφει στη Formula 1 φαίνεται πως λιγοστεύουν.

Ο Μικ Σουμάχερ επιχειρεί την επιστροφή του στη Formula 1 την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Ο Γερμανός πήρε μέρος στο πρωτάθλημα με τη Haas τις σεζόν 2021 και 2022, όμως έχασε τη θέση του από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ. Το… διαζύγιο με την αμερικανική ομάδα ήρθε έπειτα από κακές εμφανίσεις του και τη ρήξη στις σχέσεις με τον τέως επικεφαλής της, Γκίνθερ Στάινερ.

Για το 2025 ο Σουμάχερ προσπαθεί να βρει μια θέση στο grid, όμως για την ώρα δεν το έχει καταφέρει. Στη φετινή σεζόν αγωνίζεται στο WEC με την Alpine και έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 για το 1997, Ζακ Βιλνέβ, μίλησε για το σενάριο επιστροφής του Σουμάχερ στη Formula 1 και ανέφερε πως αυτό το ενδεχόμενο είναι πολύ δύσκολο: «Φαίνεται πως καμία ομάδα δεν θέλει τον Μικ να οδηγήσει γι’ αυτήν. Η ομάδα του Μικ έκανε κινήσεις όμως κανένας δεν ενδιαφέρθηκε να τον εντάξει το δυναμικό του. Το πρόβλημα είναι πως δεν τελείωσε θετικά η θητεία του στη Formula 1. Τώρα στη θέση που βρίσκεται και στο πρωτάθλημα που είναι μπορεί να τα πηγαίνει καλύτερα, όμως τα στοιχεία υπάρχουν και είναι εμφανή. Για τις ομάδες είναι ανησυχητικό, θέλουν να ρισκάρουν και να πάρουν τον Μικ ελπίζοντας να είναι καλύτερος τώρα απ’ ότι τότε; Προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο».

Εάν κάτι χαρακτηρίζει τον 53χρονο Καναδό είναι η κυνικότητά του τα τελευταία χρόνια. Αυτή την πλευρά του εαυτού του φρόντισε να δείξει και για τον Σουμάχερ: «Εάν κάποια ομάδα προσλάβει τον Μικ θα είναι ξεκάθαρα για να έχει το όνομα Σουμάχερ στο δυναμικό της και μαχί την ελπίδα να τα πάει καλύτερα απ’ ότι στη Haas».

Ακούστε το νέο podcast του gMotion με τους Στάθη Κοκκορόγιαννη και Κώστα Παστρίμα να αναλύουν τη νίκη της Mercedes με τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix Βελγίου, το δράμα του Τζορτζ Ράσελ και όλα όσα έγιναν στο αγωνιστικό τριήμερο στο Σπα.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!