MotoGP - O Ντι Τζιαναντόνιο «πρώτο βιολί» στην ομάδα του Ρόσι

MotoGP - O Ντι Τζιαναντόνιο «πρώτο βιολί» στην ομάδα του Ρόσι
Η VR46 που ανήκει στον Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε τον έναν εκ των δύο αναβατών της για την επόμενη σεζόν του MotoGP.

O Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο θα παραμείνει στο MotoGP και την επόμενη σεζόν, έχοντας μάλιστα βρει μια εξαιρετική θέση. Ο 25χρονος Ιταλός έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του και όχι μόνο κέρδισε την εμπιστοσύνη της VR46 αλλά και της Ducati.

O Ιταλός υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Ducati και θα παραμείνει στη VR46 το 2025 και 2026 σε ρόλο ηγέτη της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι. Το σημαντικό για τον Ντι Τζιαναντόνιο είναι το γεγονός πως θα έχει στα χέρια του την εργοστασιακή μοτοσικλέτα της Ducati του 2025 και όχι του 2024. Έτσι, θα είναι ο τρίτος αναβάτης μετά τους Πέκο Μπανάια και Μαρκ Μάρκεθ που θα οδηγεί την GP25.

H VR46, κυνηγούσε συμβόλαιο με την Ducati για να έχει δύο μοτοσικλέτες του 2025, όμως δεν το κατάφερε. Η ιταλική ομάδα δεν έχει ανακοινώσει ποιος αναβάτης θα πλαισιώσει τον Ντι Τζιαναντόνιο και θα αντικαταστήσει τον Μάρκο Μπετζέκι που θα αποχωρήσει για την Aprilia, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι ο Φράνκο Μορμπιντέλι.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα που υπέγραψα αυτό το συμβόλαιο. Είμαι πολύ περήφανος. Θα είμαι μέρος της οικογένειας της Ducati για τα επόμενα δύο χρόνια και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με τη VR46. Με τη στήριξη της Ducati και την εργοστασιακή μοτοσικλέτα θα μπορέσω να βελτιωθώ και μαζί να πετύχουμε μεγάλα πράγματα», δήλωσε ο Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο για το νέο του συμβόλαιο.

Ο Ιταλός μέχρι σήμερα στην καριέρα του στο MotoGP έχει κερδίσει ένα Grand Prix. Αυτό ήταν στο Κατάρ το 2023. Φέτος μετά από 10 αγώνες βρίσκεται στην 8η θέση με 104 βαθμούς με καλύτερο πλασάρισμα την 4η θέση στην Ολλανδία.

Φωτογραφίες: Ducati

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!