F1 - Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε οριστικά από την κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά

F1 - Ο Χόρνερ απαλλάχθηκε οριστικά από την κατηγορία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Η ένσταση της υπαλλήλου κατά της απαλλαγής του επικεφαλής της Red Bull Racing απορρίφθηκε και πλέον το θέμα θεωρείται λήξαν από την εταιρεία.

Στις αρχές του έτους τεράστια αναταραχή έχει προκληθεί στις τάξεις της πρωταθλήτριας ομάδας της Formula 1. Η Red Bull ξεκίνησε εσωτερική έρευνα κατά του Κρίστιαν Χόρνερ έπειτα από καταγγελία εργαζόμενης της αγωνιστικής ομάδας για απρεπή συμπεριφορά του Βρετανού.

Ανεξάρτητοι δικηγόροι είχε ξεκινήσει εκτενή έρευνα γύρω από τις κατηγορίες στην «υπόθεση Χόρνερ» και το τι ακριβώς συνέβη. Οι ερευνητές συγκέντρωσαν πάρα πολλά στοιχεία και παρέδωσαν στη Red Bull ένα φάκελο 150 σελίδων, ο οποίος περιλάμβανε και τις απομαγνητοφωνήσεις από δεκάδες ώρες ακροάσεων. Στη Red Bull εξέτασαν αυτά τα στοιχεία και αποφάνθηκαν ότι δεν είναι αρκετά για να κατηγορηθεί ο Χόρνερ.

Λίγες ώρες προτού ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Σαουδικής Αραβίας, η υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τη Red Bull. Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η καταγγέλλουσα μέσω των δικηγόρων της υπέβαλε ένσταση για το πόρισμα της έρευνας.

Έπειτα από τέσσερις μήνες η Red Bull GmbH ανακοίνωσε πως νέος ανεξάρτητος φορέας απέρριψε την ένσταση της καταγγέλλουσας. Η υπάλληλος παραμένει εργαζόμενη της Red Bull, όμως είναι ακόμη σε διαθεσιμότητα. Η Red Bull Racing θεωρεί πλέον το θέμα λήξαν.

Προς ώρας είναι άγνωστο κατά πόσο η «υπόθεση Χόρνερ» έχει επηρεάσει την αγωνιστική ομάδα. Τους τελευταίους μήνες έχουμε δει πολύ σημαντικές αποχωρήσεις από το έμψυχο δυναμικό της. Η πρώτη και πολύ σημαντική ήταν αυτή του Άντριαν Νιούι, ενώ πριν από μερικές μέρες ανακοινώθηκε πως ο Τζόναθαν Ουίτλι θα γίνει ο επικεφαλής της Audi.

Δείτε την ομάδα του gmotion να κάνει την ανασκόπηση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Getty Images/Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!