MotoGP, Αυστρία: Ο Μπανάια έστειλε ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Αυστρία: Ο Μπανάια έστειλε ηχηρό μήνυμα στον ανταγωνισμό
Ο πρωταθλητής με την Ducati έσπασε το ρεκόρ γύρου στις χρονομετρημένες δοκιμές στο Red Bull Ring.

Αφού αναβάτες και ομάδες εγκλιματίστηκαν στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Αυστρίας, τα πράγματα σοβάρεψαν το απόγευμα της Παρασκευής με τη χρονομετρημένη περίοδο. Ο καιρός στο Red Bull Ring παρέμεινε καλοκαιρινός και έτσι όλοι είχαν την ευκαιρία να γράψουν όσο μπορούσαν περισσότερους γύρους και να πάρουν τα δεδομένα που χρειάζονταν.

Και σε αυτήν την περίοδο δεν έλειψαν οι πτώσεις, που ήταν πάντως λιγότερες από ότι το πρωί. Πρωταγωνιστής σε αυτόν τον τομέα ήταν πάλι ο Πέδρο Ακόστα, ο οποίος έπεσε για τρίτη φορά μέσα στην ίδια ημέρα και έδωσε ακόμα περισσότερη δουλειά στους μηχανικούς της GasGas Tech3.

Στα τελευταία λεπτά είχαμε τους γρήγορους γύρους, με τους αναβάτες να βάζουν μαλακό πίσω ελαστικό και να προσπαθούν να εξασφαλίσουν μία από τις 10 πρώτες θέσεις, που τους στέλνει απευθείας στο Q2 του Σαββάτου. Σε αυτήν τη φρενήρη διαδικασία, Ο Πέκο Μπανάια έκανε αυτό που αναμενόταν και με έναν εκπληκτικό γύρο έσπασε το ρεκόρ πίστας για να πάρει την πρώτη θέση. Πίσω του είχε τις δύο Pramac, με τον Μορμπιντέλι στη 2η θέση, μπροστά από τον Χόρχε Μαρτίν.

Μαρκ Μάρκεθ ήταν 4ος, μπροστά από τον Μπραντ Μπίντερ που ανέβασε την ΚΤΜ στην 5η θέση στον εντός έδρας αγώνα της. Ο Άλεξ Μάρκεθ ακολούθησε στην 6η θέση και τη 10άδα του Q2 συμπλήρωσαν οι Α. Εσπαργκαρό, Βινιάλες, Μπετζέκι και Μπαστιανίνι, ο οποίος είχε μια πτώση στο τέλος αλλά εξασφάλισε την τελευταία προνομιούχα θέση.

Οι αναβάτες με τις μοτοσικλέτες τους θα επιστρέψουν στην πίστα το πρωί του Σαββάτου για άλλη μία περίοδο δοκιμών λίγο πριν από τις κατατακτήριες, που θα ξεκινήσουν στις 11:50 ώρα Ελλάδας. Αργότερα, στις 16:00, θα γίνει η εκκίνηση του αγώνα Σπριντ.

Αποτελέσματα

fp2

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!