F1: Ο Κάιλ Λάρσον δηλώνει ανώτερος του Μαξ Φερστάπεν: «Είμαι καλύτερος οδηγός»

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Κάιλ Λάρσον δηλώνει ανώτερος του Μαξ Φερστάπεν: «Είμαι καλύτερος οδηγός»
Ο Αμερικανός οδηγός NASCAR θεωρεί πως υπερέχει έναντι του πρωταθλητή της F1 Μαξ Φερστάπεν σε όλες τις άλλες κατηγορίες αγώνων.

Ο Αμερικανός οδηγός NASCAR, Κάιλ Λάρσον, δεν δίστασε να δηλώσει ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο από τον νυν πρωταθλητή της Formula 1, Μαξ Φερστάπεν. Σε συνέντευξή του, ο 32χρονος πιλότος του NASCAR τόνισε ότι είναι ανώτερος από τον Φερστάπεν σε ό,τι αφορά την οδήγηση σε διαφορετικές κατηγορίες αγώνων.

Ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μπήκε στον κόσμο της Formula 1 το 2017 σε ηλικία μόλις 17 ετών, έχει κερδίσει τον σεβασμό των οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε όλο τον κόσμο. Από την πρώτη του κατάκτηση τίτλου το 2021, ο 26χρονος Ολλανδός έχει κυριαρχήσει στο πρωτάθλημα. Παρά την κυριαρχία του και τη θέση του στην κορυφή του φετινού πρωταθλήματος με 277 βαθμούς, οι τελευταίες του εμφανίσεις, όπως η 5η θέση στο Ουγγρικό Grand Prix και η 4η στο Grand Prix του Βελγίου, έχουν δημιουργήσει ερωτήματα σχετικά με το αν η δυναμική του έχει αρχίσει να μειώνεται.

Σε αυτή την αμφιβολία για την πορεία του Φερστάπεν, ο Κάιλ Λάρσον δεν δίστασε να εκφράσει τη δική του άποψη. Όταν ρωτήθηκε για τον Φερστάπεν, ο Λάρσον απάντησε με αυτοπεποίθηση: «Ξέρω μέσα μου ότι είμαι καλύτερος από αυτόν συνολικά ως οδηγός», και συνέχισε να ανεβάζει τους τόνους με τις δηλώσεις του, λέγοντας: «Δεν υπάρχει περίπτωση (ο Φερστάπεν) να μπει σε ένα Sprint Car και να κερδίσει το Knoxville Nationals. Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει το Chili Bowl. Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει έναν αγώνα Cup στο Μπρίστολ. Μάλλον δεν θα μπορούσα να κερδίσω έναν αγώνα Formula 1 στο Μονακό, αλλά νομίζω ότι θα είχα καλύτερες πιθανότητες από αυτόν (τον Φερστάπεν), λόγω της φύσης του αυτοκινήτου. Ξέρω ότι είμαι καλύτερος από αυτόν. Ίσως όχι σε ένα IndyCar ή σε ένα αυτοκίνητο Formula 1, αλλά αυτό είναι μόνο μία κατηγορία. Νομίζω ότι θα τον νικούσα σε όλες τις άλλες. Μπορείτε να το γράψετε αυτό».

 

Οι αντιδράσεις στις δηλώσεις του Κάιλ Λάρσον για τον Φερστάπεν

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους οπαδούς να είναι διχασμένοι. «Ο Κάιλ Λάρσον πάσχει από σοβαρή αυταπάτη», «Ο Κάιλ Λάρσον δεν ξέρει με ποιον τα βάζει» και «Ο Λάρσον θα κατατροπωθεί» είναι μερικά από τα σχόλια που υπερασπίζονται τον Φερστάπεν, κυρίως από χρήστες στο Χ (πρώην Twitter).

Ωστόσο, οι υποστηρικτές του Λάρσον απάντησαν επίσης: «(Φερστάπεν) Δεν έχεις ιδέα πόσο καλός είναι ο Κάιλ Λάρσον σε χωμάτινες πίστες», «Ο Μαξ Φερστάπεν πρέπει να δοκιμάσει άλλες κατηγορίες μηχανοκίνητων αγώνων για να είναι στην ίδια συζήτηση» και «Ο Κάιλ Λάρσον ξεπερνά τον Μαξ Φερστάπεν. Τα χέρια του είναι πολύ κοντά για να μπορέσει να τα βάλει με τον Θεό», ήταν μερικές από τις απαντήσεις των οπαδών του Λάρσον.

Δείτε την ομάδα του gmotion να κάνει την ανασκόπηση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Οι αντιδράσεις αυτές επεκτάθηκαν και σε άλλους οδηγούς και ειδικούς, όπως ο Τιμ Κόρονελ, οδηγός του Ράλι Ντακάρ, ο οποίος είπε: «Κάιλ, συγγνώμη, αλλά νομίζω ότι κάνεις λάθος. Τότε δεν έχεις καταλάβει καθόλου τι σημαίνει να οδηγείς ένα αυτοκίνητο». Από την άλλη πλευρά, ο Τζοβάνι Σκέλζι, 22χρονος Αμερικανός οδηγός που έχει αγωνιστεί εναντίον του Λάρσον, δήλωσε: «Είναι τόσο καλός σε κάθε κατηγορία που ίσως είναι ο καλύτερος οδηγός που έχει ζήσει ποτέ».

Ο Γκίντερ Στάινερ, πρώην επικεφαλής της Haas F1 και με εμπειρία στο NASCAR Sprint Cup, κράτησε πιο ουδέτερη στάση, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να συγκριθούν οι δύο οδηγοί λόγω των διαφορών στις κατηγορίες αγώνων. «Κάθε κατηγορία έχει τη δική της εξειδίκευση. Δεν μπορείς να πεις ότι επειδή είμαι γρήγορος στο NASCAR, θα είμαι γρήγορος και σε ένα αυτοκίνητο της Formula 1. Είναι εντελώς διαφορετικά!».

Φωτογραφίες: Kyle Larson/X/Red Bull

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!