MotoGP, Μαρτίν: «Ο Μπανάια δεν είναι ταχύτερος από εμένα»

Κώστας Παστρίμας
MotoGP, Μαρτίν: «Ο Μπανάια δεν είναι ταχύτερος από εμένα»
Ο Χόρχε Μαρτίν πιστεύει ότι είναι εξίσου γρήγορος με τον Μπανάια, παρά τη νίκη του τελευταίου στο MotoGP Αυστρίας.

Ο Χόρχε Μαρτίν, αναβάτης της Pramac Ducati, δεν πιστεύει ότι ο Φραντσέσκο Μπανάια είναι ταχύτερος από αυτόν, παρά την κυριαρχία του Ιταλού αναβάτη στον αγώνα MotoGP της Αυστρίας. Ο Μαρτίν, που ξεκίνησε από την pole position, έχασε την πρωτοπορία από τον Μπανάια στον δεύτερο γύρο του αγώνα και κατάφερε να τον ακολουθήσει μόνο στο πρώτο μισό της κούρσας, προτού το μπροστινό του ελαστικό αρχίσει να δείχνει σημάδια φθοράς. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati να απομακρυνθεί και να πάρει μια άνετη νίκη - και με αυτήν να αυξήσει τη διαφορά του στο πρωτάθλημα κατά πέντε βαθμούς.

Το αποτέλεσμα αυτό ολοκλήρωσε ένα ακόμη δυνατό σαββατοκύριακο για τον δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή MotoGP, ο οποίος κέρδισε και το sprint του Σαββάτου. Ο Μπανάια προηγείται πλέον με επτά νίκες έναντι δύο του Μαρτίν στις Κυριακάτικες κούρσες μετά τα πρώτα 11 grand prix της σεζόν. Παρά ταύτα, ο Μαρτίν επιμένει ότι αγωνίζεται στο ίδιο επίπεδο με τον Μπανάια.

«Νομίζω ότι όσον αφορά την ταχύτητα είμαστε ισάξιοι, είναι πραγματικά δύσκολο να δεις τη διαφορά. Μπορείς να το δεις και χθες στις κατατακτήριες, όπου κάναμε τη διαφορά, ο Πέκο και εγώ είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους. Όπως και πέρυσι, είναι δύσκολο να βελτιωθούμε γιατί έχουμε τα δεδομένα ο ένας του άλλου. Σήμερα η διαφορά ήταν στους πρώτους δύο γύρους, εκείνος το κατάλαβε καλύτερα από εμένα. Ήμουν για 10 γύρους πίσω του, σχετικά εύκολα, αλλά από τον ένα γύρο στον άλλο, όλη η προσπάθεια εξαφανίστηκε λόγω του μπροστινού ελαστικού μου. Πρέπει να δουλέψουμε λίγο καλύτερα. Δεν είναι ταχύτερος από εμένα, ούτε εγώ από αυτόν. Αλλά πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στη στρατηγική και να καταλάβουμε πώς να κερδίζουμε αγώνες», δήλωσε ο Ισπανός.

Έρχεται αντεπίθεση

Ο Μαρτίν παραδέχτηκε ότι ο Μπανάια βρίσκεται σε καλύτερη φόρμα αυτή τη στιγμή στο MotoGP, αλλά παραμένει αισιόδοξος ότι μπορεί να αντεπιτεθεί στον επόμενο αγώνα, το GP Αραγονίας σε δύο εβδομάδες.

«Με όλα όσα συνέβησαν το σαββατοκύριακο, πρέπει να είμαι χαρούμενος. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί νιώθω ότι είμαστε πολύ δυνατοί, δεν μας λείπει τίποτα για να κερδίσουμε αγώνες, αλλά ο Πέκο τα καταφέρνει καλύτερα. Είμαι απογοητευμένος γιατί νιώθω ότι είχα το δυναμικό να κερδίσω και σήμερα. Αλλά ο Πέκο φαίνεται να είναι λίγο καλύτερος αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι έκανα καλό αγώνα, έκανα καλή εκκίνηση, αλλά από τη στιγμή που βρέθηκα δεύτερος, έχασα όλες τις πιθανότητες για τη νίκη. Γενικά, έκανα καλό αγώνα, ακόμα και στο τέλος είχα καλό ρυθμό - μεγάλη διαφορά σε σχέση με τους υπόλοιπους. Φαίνεται πλέον ότι ο Πέκο κι εγώ είμαστε ένα βήμα μπροστά. Περισσότεροι βαθμοί για δύο συνεχόμενες δεύτερες θέσεις, οπότε ελπίζω να βελτιώσω το αποτέλεσμα την επόμενη φορά. Αισθάνομαι ανταγωνιστικός και το σημαντικό είναι ότι δίνω το 100% μου και πάμε στο Αραγκόν για να προσπαθήσουμε ξανά», ανέφερε.

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!