F1: Ο Μπόνινγκτον παραμένει στη Mercedes F1 σε νέο ρόλο

Κώστας Παστρίμας
F1: Ο Μπόνινγκτον παραμένει στη Mercedes F1 σε νέο ρόλο
Ο έμπιστος μηχανικός του Λιούις Χάμιλτον δεν θα τον ακολουθήσει στη Ferrari, αλλά θα αναλάβει αναβαθμισμένα καθήκοντα στη Mercedes από το 2025.

Ο Πιτ Μπόνινγκτον, που υπήρξε ο μηχανικός αγώνων του Λιούις Χάμιλτον από το 2013, αναβαθμίζεται σε επικεφαλής αγωνιστικό μηχανικό της Mercedes F1 για το 2025. Αν και ο Χάμιλτον θα μετακινηθεί στη Ferrari, ο Μπόνινγκτον θα παραμείνει στη γερμανική ομάδα, συνεχίζοντας ως μηχανικός για έναν από τους δύο οδηγούς της επόμενης σεζόν.

Από το 2013, ο «Μπόνο» και ο Χάμιλτον ανέπτυξαν μια από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία της Formula 1, κατακτώντας μαζί έξι τίτλους. Μετά την ανακοίνωση της μετακίνησης του Χάμιλτον στη Ferrari, υπήρξαν εικασίες για το αν ο Μπόνινγκτον θα τον ακολουθούσε, όμως δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Η Mercedes προετοιμάζεται για μια νέα εποχή, διατηρώντας την εμπειρία και τη σταθερότητα του Μπόνινγκτον, κάτι που θα τη βοηθήσει να παραμείνει ανταγωνιστική. Ο Μπόνινγκτον σχολίασε συγκινημένος τη νίκη του Χάμιλτον στο Βρετανικό Grand Prix του 2024, λέγοντας πως η επιτυχία ήρθε μετά από πολλά χρόνια σκληρής δουλειάς και συνεχών προσπαθειών.

Με τη μετακίνηση του Χάμιλτον στη Ferrari, η Mercedes στρέφεται σε νέους στόχους και στρατηγικές, εμπιστευόμενη τον Μπόνινγκτον για να καθοδηγήσει τη μετάβαση και να παραμείνει στην κορυφή της Formula 1.

Φωτογραφία: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!