F1: Είναι αυτό το τέλος του δρόμου για τον Σάρτζεντ;

Κώστας Παστρίμας
F1: Είναι αυτό το τέλος του δρόμου για τον Σάρτζεντ;
Το ατύχημα του Λόγκαν Σάρτζεντ στο GP Ολλανδίας προκάλεσε φήμες για άμεση αντικατάστασή του από τη Williams, με τον Τζέιμς Βόουλς να είναι έτοιμος να λάβει δραστικά μέτρα.

Το μέλλον του Λόγκαν Σάρτζεντ στη Formula 1 μοιάζει πλέον εξαιρετικά αβέβαιο, μετά το ατύχημα που είχε στο FP3 του GP Ολλανδίας. Ο Αμερικανός οδηγός έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του, με αποτέλεσμα να προκαλέσει σοβαρές ζημιές, πυροδοτώντας ταυτόχρονα φήμες που τον θέλουν να αντικαθίσταται άμεσα, πριν καν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον δημοσιογράφο Έρικ βαν Χάρεν της ολλανδικής De Telegraaf, ο επικεφαλής της Williams, Τζέιμς Βόουλς, έχει ήδη αποφασίσει την απομάκρυνση του Σάρτζεντ, καθώς η απόδοσή του κρίνεται ανεπαρκής.

Η πορεία του Σάρτζεντ στη φετινή σεζόν ήταν γεμάτη δυσκολίες, με το τελευταίο συμβάν να αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου. Η έλλειψη σταθερότητας, τα ατυχήματα και η αδυναμία του να φέρει ανταγωνιστικά αποτελέσματα έχουν προκαλέσει προβληματισμό στη διοίκηση της ομάδας. Ήδη, τα σενάρια περί αντικατάστασης του πριν το τέλος της χρονιάς, με τον Μικ Σουμάχερ να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος. Σύμφωνα με τον Βαν Χάρεν, ο Βόουλς είχε επαφές και με τη Red Bull μετά τις κατατακτήριες σχετικά με το ενδεχόμενο να φέρει τον Λίαμ Λόσον ως αντικαταστάτη του Αμερικανού.

Ο Σάρτζεντ δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές του GP Ολλανδίας, αφού η ζημιά στο μονοθέσιό του ήταν τόσο μεγάλη που οι μηχανικοί της Williams δεν κατάφεραν να το επισκευάσουν εγκαίρως. Ο άλλος οδηγός της Williams, o Άλεξ Άλμπον, σημείωσε αρχικά τον 8ο χρόνο στις κατατακτήριες αλλά αργότερα ακυρώθηκε λόγω τεχνικής παρατυπίας στο μονοθέσιό του. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο Williams θα βρίσκονται στην ουρά του grid (ή στο pit lane) στην εκκίνηση του αγώνα της Κυριακής στο Ζάντβορτ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν το GP Ολλανδίας ήταν το τελευταίο του Σάρτζεντ στη Formula 1. Με τις εξελίξεις να τρέχουν, ο χρόνος πιέζει και δεν αποκλείεται το ταξίδι του Αμερικανού οδηγού στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού πλησιάζει στο τέλος του πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι αναμενόταν.

Δείτε την ομάδα του gmotion να κάνει την ανασκόπηση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφία: Williams F1/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!