F1, Ολλανδία - O Άλμπον ακυρώθηκε από τις κατατακτήριες δοκιμές

F1, Ολλανδία - O Άλμπον ακυρώθηκε από τις κατατακτήριες δοκιμές
Η εξαιρετική προσπάθεια του Ταϊλανδού οδηγού της Williams δεν θα μετρήσει, καθώς δέχθηκε μεγάλη ποινή λόγω τεχνικής παρατυπίας στο μονοθέσιό του.

Από το πίσω μέρος του grid θα εκκινήσει το Grand Prix Ολλανδίας ο Άλεξ Άλμπον. Ο οδηγός της Williams Racing πραγματοποίησε λαμπρή εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου, καθώς κατάφερε να προκριθεί στο Q3. Στη μάχη που έκρινε την pole position, o Ταϊλανδός σημείωσε την 8η ταχύτερη επίδοση.

Παρά την πολύ καλή του εμφάνιση, ο Άλμπον δεν χάρηκε αυτό το αποτέλεσμα. Έπειτα από το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, η FW46 του Άλμπον δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο της FIA.

Συγκεκριμένα, βρέθηκε παρατυπία στο δάπεδο του μονοθεσίου, με τον έφορο της παγκόσμιας ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού, Τζο Μπάουερ, να αναθέτει το ζήτημα στους αγωνοδίκες.

Καθώς πρόκειται για περίπτωση τεχνικής παράβασης, η ποινή που επιβλήθηκε στον Άλμπον ήταν η πιο αυστηρή, καθώς αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει πως αύριο θα εκκινήσει από την τελευταία θέση - ή από το pit-lane εφόσον η Williams το επιλέξει.

Από τη μεριά της, η βρετανική ομάδα δηλώνει απογοητευμένη με την ποινή και ανακοίνωσε πως θα διεξάγει έρευνα για τους λόγους που οδήγησαν στον αποκλεισμό του Άλμπον από τις κατατακτήριες δοκιμές

Η εξέλιξη αυτή έρχεται να κάνει το τριήμερο της ομάδας του Γκρόουβ ακόμη χειρότερο. Κατά τη διάρκεια του FP3 ο Λόγκαν Σάρτζεντ είχε έξοδο στη στροφή 4 και διέλυσε το μονοθέσιό του στις προστατευτικές μπαριέρες. Λόγω της έκτασης της ζημιάς, ο Αμερικανός δεν πήρε μέρος στις κατατακτήριες δοκιμές.

Το Grand Prix Ολλανδίας είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Δείτε την ομάδα του gmotion να κάνει την ανασκόπηση του πρώτου μισού της φετινής σεζόν της Formula 1 στο παρακάτω βίντεο.

Φωτογραφίες: Williams/X

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!