F1 - Ο «επιθεωρητής» Αλόνσο ψάχνει τη χαμένη απόδοση της Aston Martin στη McLaren του Πιάστρι (vid)

F1 - Ο «επιθεωρητής» Αλόνσο ψάχνει τη χαμένη απόδοση της Aston Martin στη McLaren του Πιάστρι (vid)
O Ισπανός οδηγός της Βρετανικής ομάδας εθεάθη να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο μονοθέσιο της McLaren μετά τον αγώνα του Ζάντβορτ.

Στο Grand Prix Ολλανδίας η McLaren Racing εμφανίστηκε με μία αναβαθμισμένη MCL38 και με τον Λάντο Νόρις σάρωσε τον ανταγωνισμό. Ο Βρετανός κέρδισε με σχετική άνεση τον αγώνα της Κυριακής αφήνοντας τον δεύτερο Μαξ Φερστάπεν 22,9 δλ μακριά.

Η κυρίαρχη εμφάνιση της McLaren στο Ζάντβορτ δεν πέρασε απαρατήρητη, καθώς πολλές ομάδες και οδηγοί έμειναν έκπληκτοι από την ταχύτητα της MCL38. Κάποιοι βρήκαν μάλιστα την ευκαιρία να εξετάσουν το πορτοκαλί μονοθέσιο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Φερνάντο Αλόνσο σταμάτησε στο parc-ferme ακριβώς πίσω από το μονοθέσιο του Όσκαρ Πιάστρι που τερμάτισε 4ος. Ο δαιμόνιος Ισπανός της Aston Martin με το που βγήκε από το μονοθέσιό του έσπευσε προς την MCL38 και έκανε διεξοδική ανάλυση με το… κοφτερό του μάτι.

Ο 43χρονος κοιτούσε πολύ προσεκτικά το πίσω μέρος της McLaren ενώ έσκυψε για να δει τον διαχύτη και το δάπεδο της πανίσχυρης MCL38. Με αυτόν τον τρόπο ίσως είναι σε θέση να δώσει πολύτιμες πληροφορίες στην ομάδα του ώστε να βελτιώσει την AMR24 και το μονοθέσιο του 2025.

Ο Φερνάντο Αλόνσο τερμάτισε στη 10η θέση στο Ζάντβορτ έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε τόσο με τον Πιέρ Γκασλί της Alpine όσο και με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ της Haas. Πριν από 12 μήνες ο Ισπανός είχε πάρει τη 2η θέση στην Ολλανδία και φέτος έφυγε από τον αγώνα με μόλις 1 βαθμό.

Η κακή εξέλιξη της Aston Martin έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τον Αλόνσο. Πλέον πρέπει να παλέψει για να μπει στους βαθμούς και έχει βγει εκτός στόχου, ο οποίος ήταν να ξεπεράσουν οι «πράσινοι» τη Red Bull Racing.

Φωτογραφίες: Aston Martin media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!