F1 - Ο Αλόνσο προβλέπει νίκες της Ferrari στους επόμενους αγώνες

F1 - Ο Αλόνσο προβλέπει νίκες της Ferrari στους επόμενους αγώνες
Κόντρα στο ρεύμα πηγαίνει ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, ο οποίος θέτει ως φαβορί τα κόκκινα μονοθέσια του grid στους επόμενους αγώνες.

Στους τελευταίους αγώνες της Formula 1 η Scuderia Ferrari όχι απλά δεν μάχεται για νίκες, αλλά παλεύει με «νύχια και με δόντια» για να ανέβει στο βάθρο. Το αεροδυναμικό πακέτο της Ισπανίας απέτυχε να αποδώσει τα αναμενόμενα και αυτό την άφησε πίσω σε δυναμική σε σύγκριση με τους άμεσους αντιπάλους της.

Αυτό όμως δεν πρόκειται να συνεχιστεί για πολύ ακόμα σύμφωνα με τον Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin έπειτα από την ολοκλήρωση του Grand Prix Ολλανδίας, ρωτήθηκε για τη δυναμική ανάμεσα στις τέσσερις κορυφαίες ομάδες του grid (Red Bull Racing, McLaren, Ferrari και Mercedes) στους επόμενους αγώνες. Η απάντησή του σίγουρα δεν ήταν η αναμενόμενη.

«Από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες, η Mercedes έχει σκαμπανεβάσματα όμως οι Red Bull, McLaren και Ferrari είναι πιο σταθερές και διεκδικούν το βάθρο σε κάθε αγώνα. Στους επόμενους δύο αγώνες, και δεν συμπεριλαμβάνω το Αζερμπαϊτζάν, η Ferrari θα έχει το ταχύτερο μονοθέσιο. Από τα όσα είδαμε πέρυσι από τη Ferrari σε Ιταλία και Σιγκαπούρη, τη φετινή νίκη του Λεκλέρ στο Μονακό, πιστεύω θα είναι φαβορί στη Σιγκαπούρη», σχολίασε ο 43χρονος Ισπανός.

Η Ferrari πήρε το 2023 την pole position τόσο στην Ιταλία όσο και στη Σιγκαπούρη. Μάλιστα, στη Μαρίνα Μπέι κατάφερε να κερδίσει με τον Κάρλος Σάινθ. Αυτή ήταν η μοναδική φορά την περασμένη σεζόν που άλλη ομάδα πέραν της Red Bull Racing κέρδισε Grand Prix.

H Ferrari οδεύει στην Ιταλία και την ιστορική Μόντσα έχοντας στα σκαριά ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων. Με αυτό ευελπιστεί να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!