Ατσάλι και φλόγες: Όταν μια BMW R1200 R LC συναντά το θρυλικό Spitfire

Κώστας Παστρίμας
Ατσάλι και φλόγες: Όταν μια BMW R1200 R LC συναντά το θρυλικό Spitfire
Μια εμβληματική μετατροπή που φέρνει την αίσθηση της αεροπορίας του Β' Π.Π. στον κόσμο της μοτοσικλέτας.

Οι VTR Customs, γνωστοί για τις μοναδικές δημιουργίες τους στον χώρο των custom μοτοσικλετών, επανέρχονται δυναμικά με την τρίτη εκδοχή της BMW R1200 R LC, την οποία έχουν μετατρέψει σε ένα επικό «Spitfire». Αυτή η μοτοσικλέτα, που βασίζεται στο μοντέλο του 2017, είναι εμπνευσμένη από την αεροπορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κάτι που γίνεται αμέσως αντιληπτό από το αλουμινένιο κάλυμμα που θυμίζει παλιά αεροσκάφη.

vtr

Ωστόσο, οι VTR Customs δεν θέλουν να παραπλανήσουν κανέναν. Αυτή η μοτοσικλέτα δεν είναι φτιαγμένη για να κοσμεί απλώς ένα σαλόνι ή να εκτίθεται σε showrooms. Είναι ένα εργαλείο έτοιμο για αγώνες, όπως αποδεικνύει και το γεγονός ότι είναι ικανό να εκπέμπει φλόγες κατά την οδήγηση.

Η δημιουργία αυτής της μοτοσικλέτας, που φέρει το όνομα «Sultans of Sprint - Factory Class Bike», ήταν μια πρόκληση για τους δημιουργούς της. Έπρεπε να διατηρήσουν το χαμηλό προφίλ της, κάτι που επιτεύχθηκε με το να μειώσουν το ύψος της στα μόλις 89 εκ. Παρά τις δραστικές αλλαγές στην εξωτερική εμφάνιση, ο κινητήρας και τα ηλεκτρονικά της μοτοσικλέτας παρέμειναν ανέπαφα.

vtr

Η Amelie Mooseder, που συχνά θεωρείται η «εργοστασιακή αναβάτης» της ομάδας VTR Customs, ήταν και πάλι το πρόσωπο που ανέλαβε να δοκιμάσει τη νέα αυτή μοτοσικλέτα σε έναν παλιό αεροδιάδρομο. Με τη φυσική της γοητεία και τη φιλικότητά της, η Amelie έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία των δημιουργιών της ομάδας.

Η συγκεκριμένη δημιουργία είναι, σύμφωνα με τους VTR Customs, η πιο απαιτητική που έχουν αναλάβει μέχρι σήμερα. Το αποτέλεσμα, ωστόσο, τους δικαίωσε, καθώς κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μοτοσικλέτα που συνδυάζει την τέχνη με την ταχύτητα και τη δύναμη, θυμίζοντας τις ένδοξες μέρες της αεροπορίας.

vtr

Φωτογραφίες: VTR Customs

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!