MotoGP, Αραγονία: Καταιγιστικός ο Μ. Μάρκεθ στο FP1

MotoGP, Αραγονία: Καταιγιστικός ο Μ. Μάρκεθ στο FP1
Ο Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στην εναρκτήρια περίοδο ελεύθερων δοκιμών του MotoGP στην επιστροφή του στην πίστα της Αραγονίας.

Η δράση στο Grand Prix Αραγονίας του MotoGP ξεκίνησε με το FP1 να μας δίνει μια πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια του τριημέρου. Το δωδέκατο αγωνιστικό τριήμερο του 2024 αναμένεται συναρπαστικό, καθώς θα διεξαχθεί στην πίστα της Αραγκόν που επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 2022.

Ταχύτερος αναβάτης μετά το διάρκειας 45 λεπτών FP1 ήταν o Μαρκ Μάρκεθ της Gresini Racing. O Ισπανός ήταν καταιγιστικός στην πρώτη περίοδο δοκιμών και πήρε την 1η θέση με χρόνο 1:48,289. Ο ρυθμός του ήταν εντυπωσιακός, καθώς άφησε στη 2η θέση τον Χόρχε Μαρτίν για 0,483 δλ. Στην 3η θέση ήταν ο Πέδρο Ακόστα της GasGas Tech3, ο οποίος ήταν έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον Μάρκεθ.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Μπραντ Μπίντερ της εργοστασιακής KTM, μπροστά από τον Φάμπιο ντι Τζιαναντόνιο της ομάδας του Βαλεντίνο Ρόσι. Ο Άλεξ Μάρκεθ ήταν έβδομο μπροστά από τον Μιγκέλ Ολιβέιρα, ο οποίος ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης της Aprilia στο FP1.

Ο Τζακ Μίλερ βρέθηκε στην 8η θέση μπροστά από τον Ενέα Μπαστιανίνι της εργοστασιακής ομάδας της Ducati. Ο τελευταίος που ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Μαρκ Μάρκεθ ήταν ο Φράνκο Μορμπιντέλι, ο οποίος ήταν 10ος.

Πολύ χαμηλά στην κατάταξη μετά το FP1 στην Αραγκόν ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Πέκο Μπανάια. Ο Ιταλός ήταν μόλις 21ος έχοντας βγει εκτός ορίων πίστας αρκετές φορές στο πρωινό σκέλος. Τελευταίος στην κατάταξη ήταν ο Αλέιξ Εσπαργκαρό, 3,1 δλ πίσω από τον Μάρκεθ.

Η δράση στο Grand Prix Αραγονίας συνεχίζεται στις 16:00 ώρα Ελλάδος με τις χρονομετρημένες ελεύθερες δοκιμές. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαδικασία, καθώς ορίζει τις συμμετοχές στο Q1 και στο Q2 των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου.

Αποτελέσματα FP1 GP Αραγονίας

fp1

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!