F1 - Διέλυσε τη «δανεική» Mercedes o Αντονέλι στο FP1 και κόκκινη σημαία (vid)

F1 - Διέλυσε τη «δανεική» Mercedes o Αντονέλι στο FP1 και κόκκινη σημαία (vid)
Διακοπή στη διαδικασία του FP1 στο Grand Prix Ιταλίας έπειτα από έξοδο του πιθανού αντικαταστάτη του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes.

Το ντεμπούτο του Κίμι Αντονέλι στη Formula 1 αποδείχθηκε καταστροφικό. Ο 18χρονος Ιταλός, ο οποίος είναι το φαβορί για τη θέση του Λιούις Χάμιλτον στη Mercedes-AMG το 2025, είχε έξοδο μόλις στη δεύτερη προσπάθειά του στο FP1 του Grand Prix Ιταλίας.

Ο Αντονέλι ήταν σε γρήγορη προσπάθεια όταν στην είσοδο της τελευταίας στροφής το πίσω μέρος της W15 αποσταθεροποιήθηκε. Ο Ιταλός έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά με πολλά χιλιόμετρα, προκαλώντας μεγάλη ζημιά στο μονοθέσιο που έχει... δανειστεί από τον Τζορτζ Ράσελ. Όπως είναι λογικό, η κόκκινη σημαία έκανε την εμφάνισή της και η διαδικασία διεκόπη προσωρινά.

Ο Αντονέλι, ο οποίος βγήκε δίχως τραυματισμό από το μονοθέσιο είχε σημειώσει μέχρι εκείνο το σημείο την 4η ταχύτερη επίδοση.

Η πρώτη εμφάνιση του Αντονέλι στη Formula 1 δεν κύλησε ομαλά. Τώρα, έχει να δώσει πολλές εξηγήσεις στον επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ. Παρά το γεγονός πως στην πρώτη του προσπάθεια ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πίστα, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη και παρέδωσε στον Τζορτζ Ράσελ ένα κατεστραμμένο μονοθέσιο.

Τώρα οι μηχανικοί της Mercedes θα κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να επιδιορθώσουν τις ζημιές ώστε ο Ράσελ να πάρει κανονικά μέρος στο FP2.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!