F1 - O Aντονέλι ανακοινώθηκε ως ο διάδοχος του Χάμιλτον στην Mercedes από το 2025 (vid)

F1 - O Aντονέλι ανακοινώθηκε ως ο διάδοχος του Χάμιλτον στην Mercedes από το 2025 (vid)
Μία μέρα μετά το ατύχημα που είχε στην Μόντσα, ο 18χρονος Ιταλός ανακοινώθηκε ως ο δεύτερος οδηγός της Mercedes-AMG F1 για το 2025.

Την Παρασκευή ο Κίμι Αντονέλι είχε μία άσχημη έξοδο στις ελεύθερες δοκιμές του Grand Prix Ιταλίας, προκαλώντας ζημιές στο μονοθέσιο του Τζορτζ Ράσελ. Μία ημέρα αργότερα ο 18χρονος Ιταλός ανακοινώθηκε από την Mercedes-AMG F1 ως ο επίσημος οδηγός της ομάδας για το 2025, δίπλα στον Βρετανό.

All good, Kimi. You’ll learn from today 🤝

pic.twitter.com/W2kPKCshky

Ο Αντονέλι αγωνίζεται στη Formula 2 με την Prema Racing, μετρώντας φέτος δύο νίκες. Στην Mercedes F1 θα πάρει τη θέση του Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος θα μεταπηδήσει στη Ferrari από την επόμενη σεζόν. O Aντρέα Κίμι Αντονέλι - όπως είναι το πλήρες όνομά του - μπήκε στην ακαδημία οδηγών της Mercedes από το 2019, σε ηλικία μόλις 13 ετών.

«Το οδηγικό μας δίδυμο για το 2025 συνδυάζει την εμπειρία, το ταλέντο, τα νιάτα και την ταχύτητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτά που ο Τζορτζ και ο Κίμι θα προσφέρουν στην ομάδα τόσο ατομικά ο καθένας όσο και ως συνεργάτες. Η νέα μας σύνθεση είναι τέλεια για να ανοίξει το νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Είναι επίσης απόδειξη της αποτελεσματικότητας του προγράμματός μας για νέους οδηγούς και της πίστης μας σε ταλέντα που αναπτύσσονται εντός», δήλωσε ο Τότο Βολφ, επικεφαλής της Mercedes-AMG F1.

Photo Credits: Mercedes-AMg F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!