F1 - Αντονέλι: «Ακόμα έχω πολλά να μάθω, ο Ράσελ με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως οδηγός»

Κώστας Μπιτσικώκος
F1 - Αντονέλι: «Ακόμα έχω πολλά να μάθω, ο Ράσελ με έχει βοηθήσει να βελτιωθώ ως οδηγός»
O 18χρονος Ιταλός αισθάνεται ενθουσιασμένος για την ευκαιρία να αγωνιστεί στη Formula 1 από το 2025, στη θέση του Λιούις Χάμιλτον.

To πρωί του Σαββάτου, η Mercedes-AMG F1 επιβεβαίωσε - στο περιθώριο του Grand Prix Ιταλίας - τη συμφωνία με τον Κίμι Αντονέλι για τη θέση του δεύτερου οδηγού στην επόμενη σεζόν. Ο 18χρονος Ιταλός προέρχεται από την ακαδημία της γερμανικής ομάδας από το 2019 και φέτος αγωνίζεται στη Formula 2 με την Prema Racing.

«Είναι απίστευτο το συναίσθημα να ανακοινώνομαι ως εργοστασιακός οδηγός της Mercedes, δίπλα στον Τζορτζ για το 2025. Το να φθάνω στη Formula 1 είναι ένα όνειρο που είχα από όταν ήμουν μικρό παιδί. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την υποστήριξη που μου παρέχουν έως τώρα στην καριέρα μου και την πίστη προς το πρόσωπό μου. Ακόμα έχω πολλά να μάθω, όμως νιώθω έτοιμος να αρπάξω την ευκαιρία. Θα εστιάσω στο να βελτιώνομαι και να φέρνω τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για την ομάδα», δήλωσε ο Αντονέλι μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας.

Ο Κίμι αναφέρθηκε στο νέο του teammate από το 2025, τον Τζορτζ Ράσελ. «Είμαι επίσης ενθουσιασμένος που θα γίνω teammate του Τζορτζ. Όπως εγώ, έτσι και αυτός προέρχεται από το πρόγραμμα ακαδημίας της ομάδας και έχω τεράστιο σεβασμό προς το πρόσωπό τους. Είναι εξαιρετικά γρήγορος, έχει κερδίσει αρκετές φορές Grand Prix της Formula 1 και με έχει ήδη βοηθήσει να βελτιωθώ ως οδηγός. Ανυπομονώ να μάθω περισσότερα από αυτόν και να συνεργαστούμε για να φέρνουμε αποτελέσματα στις πίστες».

Από την πλευρά του, ο Ράσελ ανέφερε ότι όσα έζησε δίπλα στον Χάμιλτον θα προσπαθήσει να τα μεταφέρει στον νεαρό του teammate. «Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με τον Κίμι το 2025. Το ρεκόρ του στις Junior κατηγορίες της Formula είναι εντυπωσιακό και πραγματικά άξιζε την προαγωγή του. Ανυπομονώ να χρησιμοποιήσω την εμπεριία που έχω αποκτήσει για να καθοδηγήσω τον Κίμι. Γνωρίζω πόσο πολύ με στήριξε ο Χάμιλτον στα πρώτα μου βήματα. Έμαθα τόσα πολλά από αυτόν και ελπίζω να παίξω τον ίδιο ρόλο για τον Κίμι».

Photo Credits: Mercedes-AMG F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!