F1 - Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix Ιταλίας

Στάθης Κοκκορόγιαννης
F1 - Αυτές είναι οι πιθανές στρατηγικές του Grand Prix Ιταλίας
Ποιος είναι ο ορθός δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουν οι οδηγοί της Formula 1 για να φτάσουν στη νίκη στη μάχη της Μόντσα; Ακολουθούν οι απαντήσεις...

Ο δέκατος έκτος αγώνας της Formula 1 για το 2024 είναι λίγες στιγμές μακριά, με ομάδες και οδηγούς να προετοιμάζονται για το Grand Prix Ιταλίας, το τελευταίο επί ευρωπαϊκού εδάφους. Τα αποτελέσματα των κατατακτήριων δοκιμών του Σαββάτου μας έδωσαν πρώτη εικόνα για το τι θα δούμε στον αγώνα και οι 53 γύροι που ακολουθούν, αναμένονται άκρως συναρπαστικοί.

Από την κορυφή θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Λάντο Νόρις της McLaren Racing. O Βρετανός πήρε την τέταρτη του φετινή pole position την οποία θέλει να μετουσιώσει στη δεύτερη σερί του νίκη. Το έργο του δεν θα είναι εύκολο καθώς πίσω του θα έχει τα μονοθέσια των Mercedes, Ferrari και Red Bull που θέλουν διακαώς τη νίκη. Για καλή του τύχη ωστόσο θα έχει δίπλα του στην πρώτη σειρά της εκκίνησης τον teammate του, Όσκαρ Πιάστρι.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα ελαστικών, όλοι οι οδηγοί των McLaren, Ferrari, Mercedes και Red Bull έχουν δύο φρέσκα σετ της σκληρής γόμας ελαστικών για το σημερινό αγώνα και ένα φρέσκο σετ ελαστικών της μεσαίας γόμας ελαστικών. Οι τέσσερις κορυφαίες ομάδες ακολούθησαν παρόμοια στρατηγική στη χρήση ελαστικών στο τριήμερο και όλες τους φοβούνται ένα πράγμα: τα επίπεδα φθορά των γομών της Pirelli.

Ελαστικά

Από πλευράς στρατηγικής, ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, δίνει ως ιδανική στρατηγική το ένα pit-stop. H ιταλική εταιρεία προτείνει εκκίνηση με τη μεσαία γόμα ελαστικών με το παράθυρο της πρώτης αλλαγής να είναι μεταξύ των γύρων 19 και 25. Η γόμα που προτείνει για το δεύτερο stint του αγώνα είναι η σκληρή.

Η δεύτερη ταχύτερη στρατηγική είναι των δύο pit-stop, με τη μεσαία γόμα να προτείνεται για το πρώτο stint και τη σκληρή γόμα για τα επόμενα δύο stint. Η τρίτη και τελευταία στρατηγική που προτείνεται είναι του ενός pit-stop. Η σκληρή γόμα ελαστικών είναι η επιλογή για το πρώτο μέρος του Grand Prix και η μεσαία γόμα ελαστικών για το δεύτερο μέρος του αγώνα.

στρατηγικές

To GP Ιταλίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος. Μην χάσετε το LIVE του gMotion by Gazzetta και της Ford από τις 15:30 για να μπείτε σε κλίμα αγώνα.

Ακούστε την ομάδα του gMotion στο νέο podcast powered by Ford Να αναλύει τον αγώνα της Formula 1 στην Ολλανδία και τη δεύτερη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari Press Office

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!