F1 - Ο Μάγκνουσεν γίνεται ο πρώτος οδηγός F1 που δεν θα λάβει μέρος σε αγώνα από βαθμούς ποινής

F1 - Ο Μάγκνουσεν γίνεται ο πρώτος οδηγός F1 που δεν θα λάβει μέρος σε αγώνα από βαθμούς ποινής
Ο Δανός οδηγός της Haas θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς η FIA ανακάλεσε την αγωνιστική του άδεια.

Ο Κέβιν Μάγκνουσεν στο Grand Prix Ιταλίας που κέρδισε εντυπωσιακά ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις. Ο Δανός οδηγός της Haas τερμάτισε στη 10η θέση και έδωσε στην ομάδα του 1 βαθμό στην προσπάθειά της να κατακτήσει την 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ωστόσο η χαρά του δεν κράτησε για πολύ μετά τον τερματισμό. Η FIA ανακοίνωσε πως ο Μάγκνουσεν δέχθηκε 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια λόγω του συμβάντος με τον Πιέρ Γκασλί της Alpine κατά τη διάρκεια του Grand Prix. Για το εν λόγω συμβάν είχε δεχθεί επίσης 10 δευτερόλεπτα ποινής στο συνολικό του χρόνο.

Ως αποτέλεσμα ο Μάγκνουσεν έφτασε τους 12 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια σε διάστημα λιγότερο από 12 μήνες. Λόγω αυτής εξέλιξης, η FIA ανακάλεσε την αγωνιστική του άδεια και ο 31χρονος δεν θα πάρει μέρος στον επόμενο αγώνα της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν (13-15 Σεπτεμβρίου).

Ο Μάγκνουσεν γίνεται έτσι ο πρώτος οδηγός που συμπληρώνει 12 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια από το 2014 που θεσπίστηκε το εν λόγω σύστημα. Τους 10 πρώτους βαθμούς τους είχε μαζέψει στους πρώτους πέντε αγώνες της φετινής σεζόν, εκ των οποίων οι 5 ήταν μόνο στο Grand Prix Μαϊάμι.

Προς ώρας είναι άγνωστο αν η Haas θα εφεσιβάλει την απόφαση των αγωνοδικών να δώσουν 2 βαθμούς ποινής στην άδεια του Μάγκνουσεν. Εφόσον ο Δανός δεν συμμετάσχει στο Αζερμπαϊτζάν, φαβορί για την αντικατάστασή του είναι ο Όλιβερ Μπέρμαν, ο οποίος θα οδηγεί για τη Haas από το 2025.

Φωτογραφίες: Haas/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!